Google'ın yapay zeka destekli yeni premium arama hizmeti ücretli mi olacak?

Yapay zeka teknolojisi her geçen gün gelişmeye devam ederken Google gemini ismini verdiği yapay zeka asistanı için yeni bir karar eşiğinde...
Google'ın yapay zeka destekli yeni premium arama hizmeti ücretli mi olacak?

Teknoloji markaları arasında büyük bir yapay zeka savaşı yaşanırken Google bu savaşta ben de varım demiş ve Gemini ismini vermiş olduğu yeni yapay zeka teknolojisini duyurmuştu. Yapay zeka tarafından desteklenen yeni hizmetleri arasında Gemini adını vermiş olduğu asistanı da yer alan premium özellikler için Google tarafından ücret talep edileceği iddia edildi.

Dünyanın en çok kullanılan ve tercih edilen arama motoru olarak her zaman ilk sırada yer almayı başaran Google hizmete sunulduğu ilk günden bu yana tamamen ücretsiz olarak hizmet sunuyordu. Kullanıcılarına tamamen bedava olarak hizmet sunmayı ilke edinen şirket böyle bir karar vermesi durumunda ilk kez ücretli bir hizmet sunmuş olacak.

GOOGLE GEMİNİ YAPAY ZEKA ASİSTANI ÜCRETSİZ Mİ, ÜCRETLİ Mİ OLACAK?

Şirketin planları hakkında bilgisi olan kaynakların Financial Times'a verdiği bilgiye göre, Google üretken yapay zeka tarafından desteklenen yeni "premium" özellikler için ücret almayı düşünüyor.

Bu, yıllardır tamamen reklamlarla finanse edilen ve ücretsiz tüketici hizmetleri sunan şirketin temel ürünü olan arama motorunu ilk kez bir ödeme duvarının arkasına koyması anlamına gelecek. Kaynaklara göre, Gmail ve Docs ürünlerinin içerisinde Gemini isimli yeni yapay zeka asistanına erişim sunan premium abonelik hizmetlerine yapay zeka destekli belirli arama özellikleri eklenebilir. Mühendisler şimdilik bu hizmeti devreye sokmak için gerekli teknolojiyi geliştiriyor. Ancak yöneticiler henüz bu hizmeti başlatıp başlatmama konusunda son kararını vermedi.

Ancak Google'ın böyle bir yapay zeka teknolojisini devreye sokması durumunda büyük bir gelir kaybına uğrayabileceği de ifade edildi. Çünkü arama yapan kişiler web sitelerine tıklamak zorunda kalmadan yapay zeka üzerinden aradıkları soruların yanıtlarına kolay bir şekilde ulaşabilecekler. Bu da Google'ın bir nevi kendi kendini baltalaması olarak yorumlanıyor.