Google çok kullanılan bir uygulamayı daha çöpe gönderdi!

Google sürekli yaptığı yeniliklerle gündem oluyor. Teknoloji devi son olarak bir uygulamayı daha sonlandırdı.
Google çok kullanılan bir uygulamayı daha çöpe gönderdi!

Google düzenli olarak kendisini yenilemeye ve buna dair güncellemeleri devreye sokmaya devam ediyor. Bu çerçevede bazı uygulamaları devre dışı bırakan Google bugüne kadar çok sayıda uygulamayı uygulama çöplüğüne gönderdi. Şirketin uygulama çöplüğüne gönderdiği son uygulama ise Google Podcast oldu.

GOOGLE PODCAST TARİH OLDU!

Eski uygulamalar eğer Google markasının hedeflediği sonuçları vermiyor iseler bu uygulamalar hakkında sona erdirme kararları alınıyor. Google bir açıklama yaparak Google Podcast uygulamasının tamamen sonlandırıldığını duyurdu.

BUGÜN SON GÜN!

Google Podcast için verilen destek Mart ayında tamamen sona erdi. Bu uygulamayı kullanan aboneler ise bu aboneliklerini ve dinleme geçmişlerini Youtube Music uygulamasına taşıyabilecekler. Bunun için de kullanıcılara belirli bir süre verileceği belirtildi. Ancak bu süre de bugün doluyor. 2 Nisan gün sonunda Google Podcast uygulaması tamamen erişime kapatılacak ve tarih olacak. Kullanıcıların taşıma işlemlerini Temmuz ayına kadar yapabilecekler. Bu konuda Google ayrıca bilgilendirmede bulunacak.

Google Podcast uygulaması esasında çok işlevsel bir uygulama olarak görev yaptı. 5 yıl kadar önce devreye alınan bu uygulamayı dünya genelinde Android cihazlara 500 milyondan fazla yüklendi. Ancak Google geçtiğimiz Eylül ayında bir politika değişikliği yaptı. Ses uygulamaları Google tarafından Youtube Music uygulaması ile birleştirilmesine karar verildi. O dönem Google Podcast uygulamasının kademeli olarak kaldırılacağı da açıklanmıştı.

Google tarafından alınan bu karar ile beraber Youtube Music uygulaması çok daha fazla önem kazandı. Premium üyeliğin de bulunduğu Youtube Music uygulamasının artık çok daha fazla kullanıcı tarafından kullanılması bekleniyor. Google bu sisteme vereceği teknik destek ile beraber oldukça gelişmiş bir uygulamayı kullanıcılara sunacak.