Cep telefonu olanlar dikkat! Akıllı telefonunu şarj ederken bunu yapanın pil kullanım süresi 2 kat artıyor

Gün içerisinde elimizden hiç düşürmediğimiz ve yanımızdan ayırmadığımız cep telefonlarının pil kullanım süresi için hayati öneme sahip tüyo geldi. Cep telefonunun batarya ömrünü uzatmak için bunu yapın...
Cep telefonu olanlar dikkat! Akıllı telefonunu şarj ederken bunu yapanın pil kullanım süresi 2 kat artıyor

Cep telefonu olanlar dikkat! Akıllı telefonunu şarj ederken bunu yapanın pil kullanım süresi 2 kat artıyor - Artık nerede ise vücudumuzun bir uzvu haline gelen cep telefonları günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda. Cep telefonunun kullanım süresi arttıkça bataryasının tükenme hızı da artarken sık sık hızlı biten batarya süresi sorunu yaşayan kişilere hayat kurtaran tüyo geldi.

Özellikle de gün içerisinde sık sık cep telefonu ile oyun oynayan ya da sosyal medyayı aktif olarak kullanan kişilerin şarj sorunu yaşamaları kaçınılmaz bir hale gelirken cep telefonunu şarj eden kişilerin yapmış oldukları basit bir hatanın bu sorunu arttırdığı ortaya çıktı. İşte doğru cep telefonu şarj yöntemi ve pil ömrünü uzatmanın yolu...

ŞARJ SORUNU YAŞAYANLAR! CEP TELEFONU PİL KULLANIM SÜRESİ NASIL ARTTIRILIR?

Pek çoğumuzun yaptığı en büyük hata cep telefonunu şarj ederken süreye dikkat etmemektir. Cep telefonunuzu şarja taktığınız anda size telefonunuz ekranda tam şarj süresinin ne kadar devam edeceğini gösterir. Ancak pek çok kişi genelde cep telefonunu uyurken şarja takmayı tercih eder. Böylelikle cep telefonu sabaha kadar şarjda prizde takılı kalır.

sarj-sorunu.jpg

Cep telefonunun yüzde 100 şart edilmesi sanıldığı gibi doğru bir davranış olmadığı gibi aynı zamanda telefonunuzun şarjını öldüren büyük bir hatadır. Sürekli olarak yüzde 100 şarj olan cep telefonu hem zamanla yavaşlar hem de zamanla şarjı ölür.

En doğrusu telefonu yüzde 80 şarj seviyesinde tutmak, telefon şarj ederken kullanmamak, cihazın güç tasarruf modunu mutlaka aktif hale getirmek, telefonu asla gece boyunca şarjda bırakmamak, cihazı aşırı sıcak ya da soğukta sarj etmemek telefonunuzun batarya ömrünü ve kullanım süresini arttıracak önemli kriterlerdir.