Uşakspor yine PFDK'lık oldu!

TFF Hukuk Müşavirliği bu haftanın disiplin sevklerini açıkladı. TFF bu hafta da Uşakspor’u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk etti.
Uşakspor yine PFDK'lık oldu!

TFF 2. Lig’in en başarısız takımı olan Uşakspor son haftalarda sürekli olarak disiplin sevkleri ile karşı karşıya kalıyor. TFF Hukuk Müşavirliği tarafından bu haftada liglerde oynanan maçlara dair disiplin sevkleri yapıldı. Kurallara aykırı hareket ettikleri belirlenen kulüpler ve kişiler Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildiler.

UŞAKSPOR YİNE SEVK EDİLDİ!

Son haftalarda Uşakspor aldığı kötü sonuçların yanında PFDK’ya sevkleri ile de gündem oluyor. Talimatlara aykırı hareket etmeyi bir gelenek haline getiren Uşakspor 4. defa PFDK’ya sevk edildi. Iğdırspor ile hafta sonunda deplasmanda karşılaşan Uşakspor bu maçta talimatlara aykırı hareket ettiği iddiasıyla PFDK’ya sevk edildi.

Uşakspor’un PFDK’ya sevk edilme gerekçesi TFF Hukuk Müşavirliği tarafından şu ifadelerle açıklandı:

“UŞAK SPOR A.Ş. Kulübü’nün 26.11.2023 tarihinde oynanan ALAGÖZ HOLDİNG IĞDIR FUTBOL KULÜBÜ-UŞAK SPOR A.Ş. TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki “ talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Sağlık Ekiplerinin Yapılanmaları ve İşleyişleri Talimatı’nın 5/d maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.”

PFDK DEĞERLENDİRECEK!

PFDK bu hafta gerçekleştirilecek olan toplantıda Uşakspor’un disiplin sevkini de görüşerek karara bağlayacak. Uşakspor’un disiplin sevki incelendiğinde ciddi bir ceza alınması beklenmiyor. Muhtemelen ihtar cezası alacak olan Uşakspor hakkındaki PFDK kararı muhtemelen Perşembe günü belli olacak.

Uşakspor bu sezon daha önce 3 defa PFDK’ya sevk edildi ve bu 3 sevkten de ceza kararı çıktı. Önce 14.000 TL para cezasına çarptırılan Uşakspor daha sonra 75.000 TL para cezası ile cezalandırıldı. Geçtiğimiz hafta ise sadece ihtar cezası aldı. Bu hafta da hafif bir ceza ile PFDK sürecinin tamamlanması bekleniyor.