Uşakspor bir haftalık aranın ardından yine PFDK'ya sevk edildi!

TFF Hukuk Müşavirliği tarafından bir açıklama yapılarak Uşakspor’un Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildiği bildirildi.
Uşakspor bir haftalık aranın ardından yine PFDK'ya sevk edildi!

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve kabus gibi bir sezon geçiren Uşakspor bir haftalık aranın ardından yeniden TFF Hukuk Müşavirliği tarafından PFDK’ya sevk edildi. Bu sezon oldukça yoğun şekilde para ve ihtar cezası alan Uşakspor için yeni bir ceza daha gündeme gelecek. Uşakspor’un PFDK’ya yapılan sevki için “talimatlara aykırı hareket” açıklamasında bulunuldu.

TFF AÇIKLAMA YAPTI!

TFF Hukuk Müşavirliği geçtiğimiz hafta sonu oynanan müsabakaların gözlemci ve hakem raporları çerçevesinde cezalandırılması gereken kulüpleri ve kişileri PFDK’ya sevk etti. Bu sevkler arasında Uşakspor da yer aldı. Uşakspor’un PFDK’ya yapılan sevki için şu açıklama TFF’nin resmi internet sitesinde yer aldı:

“UŞAK SPOR A.Ş. Kulübü’nün 02.03.2024 tarihinde oynanan UŞAK SPOR A.Ş.-KUZEY MARMARA A.Ş. ARNAVUTKÖY BLD. GENÇLİK VE SPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile 2023-2024 Sezonu TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü’nün 9/2 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.”

PFDK’ya sevk edilen Uşakspor’a bu hafta yine bir ceza verilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu cezanın para cezası mı yoksa ihtar cezası mı olacağına ise PFDK’nın ilgili toplantısında kurul üyeleri karar verecek.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta 29. hafta karşılaşmaları 6 Mart 2024 Çarşamba günü oynanacak. Uşakspor da Etimesgut Belediyespor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Saat 14:00’da başlayacak olan karşılaşmayı Eskişehir Bölgesi hakemlerinden Semih Kurt yönetecek. Bu sezon ligden herhangi bir umudu kalmayan Uşakspor karşılaşmalara gelecek sezonun takımını kurmak için çıkıyor.