Uşak Belediyesi Altyapı Kamp Merkezi ve Antrenman Sahası’nın açılmasına sayılı gün kaldı!

Uşak Belediyesi, birbirinden farklı projeleri halkın kullanıma sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda aktarılan son habere göre Uşak Belediyesi Altyapı Kamp Merkezi ve Antrenman Sahası’nı açmak için gün sayıyor.
Uşak Belediyesi Altyapı Kamp Merkezi ve Antrenman Sahası’nın açılmasına sayılı gün kaldı!

Belediye, gençlerin spor alanında daha başarılı olması ve sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için yaptığı çalışmanın sonuna geliyor.

Şehirde spor altyapısını güçlendirmek ve gençlere daha iyi bir imkan sunulması için Altyapı Kamp Merkezi ve Antrenman Sahası önümüzdeki günlerde açılacak.

2 BİN METREKARELİK ALANDA 3 KATLI YAPI

2 bin metrekarelik geniş kullanım alanına sahip altyapı kamp merkezi; 3 kattan oluşan yapısıyla oldukça kapsamlı. 50 futbolcunun konaklayabileceği yapıda bir de kafeterya yer alıyor. Bünyesinde yatakhane, yemekhane, hobi odaları, fitness odası, antrenör odası, soyunma odaları, toplantı salonu ve sporculara ilk yardım müdahalesi yapılabilecek bir masaj odası bulunan tesis; yan kısmında yer alan, 30 metre genişliğinde ve 50 metre uzunluğunda olan kapalı halı saha ile de gençlerin yaz kış antrenmanlarına destek olacak. Yapılan kamp merkezinin üst katındaki teras bölümü de maçların izlenmesine imkan tanıyacak. Resmi müsabakalar için standartlara uygun olan açık saha da gece maçları oynanabilmesi için aydınlatma sistemiyle donatıldı.

aw164763-01.jpg

BAŞKAN ÇAKIN: “BİZİM İÇİN OLDUKÇA DEĞERLİ”

Spora ve sporcuya verdiği önemle birçok hizmeti şehre kazandıran Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Futbol Altyapı Kamp Merkezi ile birçok sporcuyu hayallerine ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Başkan Çakın gençlerin ve vatandaşların spora kolay erişimi için kent genelinde önemli çalışmalar yapıldığının altını çizerek; “Uşaklı sporcularımızın her zaman arkasında duracağız. Alt yapıda yeni sporcular yetiştirebilmek ve gençlerimizin bu alanda önünü açmak bizim için oldukça değerli. Nitekim, gençliğe yapılan yatırım geleceğe yatırımdır.” dedi.

12 AY BOYUNCA HİZMET VERİLECEK

Profesyonel futbol takımlarının tesisleri kadar donanımlı bir altyapı kamp merkezinin inşa edildiğini vurgulayan Başkan Çakın, “Bugüne kadar deneyimli hocalarımız eşliğinde hem binlerce gencimizin hayallerini destekledik hem de velilerimizin gurur dolu yüzlerindeki tebessüme ortak olduk. Şimdi yapılan yeni tesisimizle kentimize gelen takımları daha modern bir yapıda karşılamış olacağız ve kendi gencimiz de sağlıklı bir ortamda maçlara hazırlığını yapacak. Kapalı sahamızla birlikte 12 ay boyunca futbol okullarımız da en kaliteli şekilde gençlerimize hizmet verebilecek.” dedi.

Uşak Belediyesi’nin çalışmalarda sona geldiği Futbol Altyapı Kamp Merkezi’nin önümüzdeki günlerde açılması bekleniyor. Açılan tesisle birlikte gençler sporu gündelik hayatlarına daha sık dahil edebilecek.