Uşak 1. Kademe Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak

Spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya devam eden Uşak bu kapsamda 3 gün sürecek 1. Kademe Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor.
Uşak 1. Kademe Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak

U 14 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Maçları için beklenen tarih geldi. 14 Mart 2024 tarihi itibari ile start alacak grup maçlarında takımlara ev sahipliği yapacak olan iller arasında Uşak'ta yer aldı. Uşak'ta Denizli, Muğla, Aydın, Antalya, Kütahya ve Burdur ekiplerinin takımları bir üst tura çıkabilmek adına birbirleri ile yarışacaklar.

1. kadame müsabakaları için 54 ilden 90 takım karşı karşıya gelecekler. Müsabakalar 6 takımlı 13 ve 4 takımlı 3 grup merkezinde yapılacak. Grup birincisi olan 16 takım dörderli grupların yapılacağı 4 grupta ikinci kademe müsabakalarına çıkacak. Buradan çıkacak olan 4 takım ise tek maç eleme usulü ile yarı final ve final maçına adını yazdırmak için mücadele edecek.

UŞAK'TA U 14 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI 1. KADAME MAÇLARI İÇİN HAZIRLIK SÜRÜYOR!

54 ilden 90 takımın katılımı ile gerçekleşecek U14 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları; Tekirdağ, Sakarya, Çanakkale, Kütahya, Eskişehir, Manisa, Uşak, Muğla, Burdur, Karaman, Mersin, Amasya, Giresun, Erzurum, Bingöl ve Şanlıurfa grup merkezlerinde oynanacak.

6 takımlı 13 ve 4 takımlı 3 grup merkezinde oynanacak müsabakalar sonunda grup birincisi olan 16 takım, 4 takımlı 4 grupta ikinci kademe müsabakalarını, ikinci kademede grup birincisi olacak 4 takım ise tek maç eleme usulü ile yarı final ve final müsabakalarını tarafsız bir grup merkezinde oynayacak.

Bu şekilde turnuva tamamlanacak ve finalde kupaya uzanacak takım belirlenecek. Takımlar şampiyon olmak için tüm güçlerini sahaya yansıtırken Uşak oynanacak 1. kademe maçlara ev sahipliği yapacak.