Türkiye gruptan nasıl çıkar? EURO 2024 Avrupa Şampiyonası hesapları!

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası içim hesaplar yapılmaya devam edilirken Türkiye’nin gruptan nasıl çıkabileceği belli oldu? Türkiye EURO 2024 vizesi alabilecek mi? İşte Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası’na gidebilme formülleri!
Türkiye gruptan nasıl çıkar? EURO 2024 Avrupa Şampiyonası hesapları!

EURO 2024 elemlerinde grup aşamalarında takımlar mücadelelerine devam ediyorlar. Bu kapsamda 10 farklı grupta takımlar isimlerini EURO 2024’e yerleştirmek için kapışıyorlar. Türkiye ise D grubunda yer alırken yapılan teknik direktör değişikliği ile beraber grubun güçlü rakiplerinden Hırvatistan’ı deplasmanda mağlup etmeyi başardı.

5 takımın mücadele ettiği grupta Türkiye 6 maçta topladığı 13 puan ile ilk sırada bulunuyor. Grupta ikinci sırada ise 5 maçta topladığı 10 puan ile Hırvatistan yer alıyor. Ermenistan 7 puanla üçüncü, Galler de aybı 7 puan ile dördüncü sırada bulunuyor. Letonya ise 3 puan ile son sırada yer alıyor.

KALAN MAÇLAR HANGİLERİ!

Türkiye’nin EURO 2024 elemelerinde grup aşamasında önünde 2 maçlık engel kaldı. Türkiye önce Letonya ve Ardından da Galler ile karşı karşıya gelecek. Letonya maçı Konya’da oynanacak ve Galler maçı da 21 Kasım’da deplasmanda oynanacak. Bu maçların sonucuna göre Türkiye’nin EURO 2024 Avrupa Şampiyonasında olup olmayacağı belli olacak.

TÜRKİYE’NİN GRUPTAN ÇIKMA HESAPLARI

Türkiye’nin gruptan çıkma hesapları yapılmaya başlandı. Ortaya çıkan son puan durumuna göre ise ipler tamamen Türkiye’nin elinde bulunuyor. Kalan 2 maçı Türkiye kazanırsa gruptaki diğer mücadelelere bakılmaksızın Euro 2024’te mücadele etme hakkı kazanacak. Eğer Türkiye kalan 2 maçta puan kaybederse o zaman gruptaki diğer maçların sonuçlarına göre Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası’na katılım hakkı belirlenecek. Türkiye grupta ilk 2 sırada yer alırsa grup aşamasından Avrupa Şampiyonası’na katılım hakkı elde etmiş olacak. 2024 yılının yaz aylarında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin de yer alması son kritik 2 maça kaldı.