TFF’den Uşakspor’a ceza! PFDK’dan açıklama yapıldı!

Hafta sonunda oynanan Uşakspor – Fethiyespor maçı nedeniyle PFDK’ya sevk edilen Uşakspor’a ceza verildi.
TFF’den Uşakspor’a ceza! PFDK’dan açıklama yapıldı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği hafta sonunda oynanan karşılaşmalara ilişkin gözlemci ve temsilci raporlarında kaydedilen eylemlerden dolayı bazı kulüpleri Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etmişti. Bu kulüpler içerisinde Uşakspor da yer almıştı.

UŞAKSPOR’A PFDK’DAN CEZA ÇIKTI!

PFDK’nın bugünkü toplantısında Uşakspor için de karar alındı. PFDK üyeleri Uşakspor – Fethi,yespor karşılaşmasından dolayı ev sahibi ekibe para cezası verdi. Buna göre Uşakspor 14.000 TL para cezasına çarptırıldı. Bu cezanın nedeni ise Uşakspor’un ev sahibi olduğu maçta stadyumda ambulans araç ve görevlilerinin hazır bulundurulmaması olarak gösterildi.

PFDK’NIN KARAR AÇIKLAMASI YAYINLANDI

PFDK’dan Uşakspor’a verilen cezaya dair açıklama şöyle:

“UŞAK SPOR A.Ş.’nin, 05.11.2023 tarihinde oynanan UŞAK SPOR A.Ş.–FETHİYESPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, seyircilerin stadyuma girişlerinden görevlilerin stadyumu terk etmelerine kadar geçen sürede ambulans araç ve görevlilerinin stadyumda hazır bulundurulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 14.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,”

CEZAYA İTİRAZ EDİLEBİLİR

Uşakspor verilen bu cezaya itiraz etme hakkını kullanıp kullanmamak konusunda karar alması gerekecek. Uşakspor yönetimi bu para cezasını kabul etmesi halinde itiraz mekanizması çalıştırılmayacak. Ancak bir haksızlık yapıldığı iddiasında bulunulursa o zaman Tahkim Kurulu’na başvuru yapılacak. Ancak cezanın miktarının çok büyük olmamasından dolayı itiraz mekanizmasının çalıştırılması beklenmiyor.

Uşakspor bu hafta sonunda deplasmanda İnegölspor ile karşılaşacak. Bundan sonra ise iç saha maçlarında ambulans araç ve görevlilerinin hazır bulundurulmasına ayrıca özen gösterileceği belirtildi.