PFDK'dan Uşakspor'a ceza yağdı!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) son oynanan Denizlispor maçı nedeniyle Uşakspor’a ceza yağdırdı. Uşakspor’a PFDK tarafından ihtar ve para cezaları verildi.
PFDK'dan Uşakspor'a ceza yağdı!

TFF Hukuk Müşavirliği tarafından son oynanan Uşakspor – Denizlispor maçı nedeniyle Uşakspor PFDK’ya sevk edilmişti. PFDK da Uşakspor’un dosyasını görüşerek karara bağladı. Bu sezon çok sayıda ceza alan Uşakspor’un bu cezalarına yenileri eklenmiş oldu.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele veren Uşakspor bu sezon kabus gibi bir sezon geçiriyor. Uşakspor başarısız sonuçlarla ligin dibine demir atarken aynı zamanda neredeyse her hafta PFDK’lık oluyor ve ceza alıyor. Son olarak Denizlispor maçında ise Uşakspor’a adeta ceza yağdı.

PFDK CEZALARI AÇIKLADI!

PFDK tarafından Denizlispor maçında stadyumda yer alan koltukların uygun şekilde numaralandırılmaması ve yeteri sayıda top toplayıcı bulundurulmaması nedenleriyle ayrı ayrı ihtar cezası verildi.

Uşakspor’un Denizlispor maçının organizasyon toplantısında ve müsabaka sırasında biri açık ve biri koyu renk olmak üzere iki adet forma setini hazır bulundurmaması üzerine PFDK tarafından Uşakspor’a 28.000 TL para cezası verildi.

Ayrıca Uşakspor’un Denizlispor maçında özel güvenlik görevlisi bulundurmaması ve özel güvenlik amirinin maçın organizasyon toplantısına katılmaması nedeniyle PFDK 28.000 TL daha para cezası verdi.

Son olarak ise Uşakspor sporcusu Ömer Gür’ün rakip takım taraftarlarına sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 9.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

AÇIKLAMA YAPILDI!

PFDK tarafından Uşakspor’a verilen cezalar şöyle açıklandı:

“UŞAK SPOR A.Ş.’nin, 19.12.2023 tarihinde oynanan UŞAK SPOR A.Ş.-DENİZLİSPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, stadyumda yer alan koltukların uygun şekilde numaralandırılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada UŞAK SPOR A.Ş.’nin, biri açık renk diğeri ise koyu renk olmak üzere en az 2 adet forma setini müsabaka organizasyon toplantısında ve müsabaka saatinde yanlarında bulundurmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 28.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada UŞAK SPOR A.Ş.’nin, müsabakada yeterli sayıda top toplayıcı bulundurmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada UŞAK SPOR A.Ş.’nin, müsabakada özel güvenlik görevlisi bulundurmamasından ve özel güvenlik amirinin müsabaka organizasyon toplantısına katılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 28.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada UŞAK SPOR A.Ş. sporcusu ÖMER GÜR ’ün, rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 9.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”