Kabine kararı çıktı! Hastane MHRS randevusu alanlar 15 GÜN CEZA ve ilave tedbirler yasaklar geliyor

Dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplantısı sonrasında peş peşe önemli kararlar alınırken bunlardan biri de MHRS randevuları için açıklandı.
Kabine kararı çıktı! Hastane MHRS randevusu alanlar 15 GÜN CEZA ve ilave tedbirler yasaklar geliyor

Kabine kararı çıktı! Hastane MHRS randevusu alanlar 15 GÜN CEZA ve ilave tedbirler yasaklar geliyor - Milyonlarca kişi son dönemde hastane randevusu alma konusunda sıkıntı yaşarken özellikle de MHRS randevuları vatandaş için sıkıntı olmaya başlamıştı.

Kulak Burun Boğaz, dahiliye ve cildiye gibi yoğun olan bölümlerden aylarca randevu alamayan kişilerin sayılarında rekor artış yaşanırken konu hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yapmış, MHRS randevu sisteminde düzenlemeye gideceklerini ifade etmişti. Bakan Koca yapmış olduğu açıklamasında randevu alan ancak gitmeyen kişilere 15 gün ceza verileceğini duyurmuştu.

MHRS RANDEVU CEZASI NEDİR, 15 GÜN CEZA NASIL İPTAL EDİLİR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kabine toplantısının ardından yapmış olduğu açıklamasında "İl, hastane ya da branş bazında yaşanan sorunları biliyoruz. Bununla ilgili hastane yöneticilerimiz de yoğun çalışma içerisinde. Hatırlarsanız bir ay sonra tedbirlerin kademeli şekilde hayata geçirileceğini ve yaptırımların arttırılacağını söylemiştim. Sorun yaşadığımız branş ve hastaneleri tek tek çalışıyoruz. Artan bir talep var. Buna karşılık kapasitemizi de artırıyoruz.

Hekim sayımızın artan talebi karşılaması da son derece önemli. Bu bakımdan yetiştirmemiz gereken hekim ve uzman hekim sayısı çok önemli. Geleceğe matuf bu önemli tedbiri zaten almıştık. En son yan dal uzmanlıkları için de gereken iyileştirmeleri yaptık. Ancak bir de mevcut kapasitenin yeterince verimli kullanılamaması sorunu var. Bunun bir tarafı kapasiteyi belirleyen hastanelerimiz, diğer tarafı randevu alıp randevusuna gelmeyenlerin sebep olduğu atıl kapasite. Bunun için ilk tedbirleri almıştık. Şimdi yeni yaptığımız analizler bazı zorunlulukları işaret ediyor. Önümüzdeki haftalar kademeli şekilde yeni tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz." diyerek yeni kademeli tedbirlerin geleceğini ifade etti.

Bakan Koca'nın açıklamaları büyük yankı uyandırırken ceza alan kişilerin cezayı kaldırma girişimleri ise ne yazık ki sistem tarafından kabul edilmiyor. Burada amaç gereksiz randevu alınmasının engellenmesi ve bu sayede sistemde yükün azaltılması olarak öne çıkıyor.