Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın yeni projeleri heyecanlandırdı!

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın yeni döneme ilişkin projelerini açıkladı. Yeni dönemde Uşak’ta gerçekleştirilecek projeleri açıklayan Mehmet Çakın’ın açıklamaları Uşaklıları heyecanlandırdı.
Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın yeni projeleri heyecanlandırdı!

Uşak Belediye Başkanı ve AK Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Çakın, 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde seçilmesi halinde Uşak’ta gerçekleştireceği projeleri açıkladı. Başkan Mehmet Çakın gerçekleştirilen Proje Tanıtım Programı’nda yoğun bir kalabalığa hitap etti. Uşaklıların desteklerini arkasında hisseden Başkan Mehmet Çakın, gelecek dönem Uşak’ta gerçekleştirmek istedikleri projeleri teker teker sıraladı. Başkan Mehmet Çakın’ın açıklamış olduğu projeler Uşaklıları şimdiden heyecanlandırdı.

ÇARŞI UŞAK PROJESİ!

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın yeni dönemdeki projelerinden birisi olan Çarşı Uşak Projesini, “Çarşamba Pazarı, ayakkabıcılar çarşısı ve eski garajı kapsayan yaklaşık 40 bin metrekarelik alanda, eskimişliğin ve karmaşanın izleri silinecek, bölge kapsamlı bir ticaret ve sosyal yaşam merkezine dönüşecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın tam destek verdiği dev proje; ofis ve dükkanlar, pazar yeri, fuar alanı, kent meydanı, yer altı otoparkı gibi birçok donatıyı barındıracak. Üç etapta tamamlanacak olan projenin ilk etabında Çarşamba Pazarı ve ayakkabıcılar çarşısının bir kısmında, ikinci etabında eski garajın kalan kısmında, son etabında ise ayakkabıcılar çarşısında çalışmalar gerçekleştirilecek.” sözleriyle açıkladı.

VALİLİK ÖNÜ VE DÖRTYOL ARASI REHABİLİTASYON PROJESİ

Başkan Mehmet Çakın’ın bir diğer projesi ise Valilik Önü ve Dörtyol Arası Rehabilitasyon Projesi olurken bu proje için de, “İlk kısmı tamamlanan ve göz dolduran İsmetpaşa Caddesi kalan bölümüyle dönüşecek, bu projeyle şehre yeni bir çehre kazandırılmış olacak. Kentin merkezinde bulunan hükümet konağımızın önünden Dörtyol’a kadar yaklaşık 21 bin metrekarelik bir alanda; peyzaj düzenlemeleri, altyapı, yol ve kaldırım iyileştirmeleri yapılacak. Modern zemin kaplamaları, yenilikçi aydınlatma çözümleri, fonksiyonel kent mobilyaları ve yeni bir bisiklet yoluyla değerlenecek olan bölge; estetik bir görünüme ve canlı bir dokuya sahip olacak.” ifadelerini kullandı.

TARİHİ MENDE PAZARI REHABİLİTASYONU VE MEYDAN PROJESİ

Uşak’ın yeni projelerinden birisini de Tarihi Mende Pazarı Rehabilitasyonu ve Meydan Projesi olarak açıklayan Başkan Mehmet Çakın, “Özdemir Mahallesi’ndeki 7,137 metrekarelik geniş alanın tamamen yenileneceği önemli projeyle; Mende Pazarı'nın mevcut değerlerini ve potansiyelini yükseltmeyi hedefliyoruz. Güçlü bir kentsel yaşama ve canlı bir ekonomiye katkıda bulunacak bu projeyle; her uygulamanın özenle planlandığı alanda tarihi doku ön plana çıkacak, bölgeye özgün bir kimlik kazandırılacak.” dedi.

NURİ ŞEKER CADDESİ REHABİLİTASYON PROJESİ

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın duyurduğu Nuri Şeker Cddesi Rehabilitasyon Projesi hakkında, “Şehrimizin en yoğun noktalarından birisi olan Nuri Şeker Caddesi’nde, 95 binanın cephe rehabilitasyonu yapılacak, 20.000 metrekare alanda ise yaya ve araç yolları modern bir yapıya dönüştürülecek. Yenileme projesi tamamlandığında, bölgede kentsel kimlik güçlenecek, estetik ve fonksiyonel bir yaşam alanı doğacak.” ifadelerini kullandı.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın diğer projelerinden bazıları şu şekilde:

-Mevcut Tren Yolu üzeri Yaya ve Bisiklet Yolu Projesi
-Otobüs Terminali Projesi
-100. Yıl Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu Projesi
-Karaağaç Mahallesi Spor Salonu Projesi
-Dikilitaş Millet Bahçesi 2. Etap Projesi
-Dikilitaş Pazar Yeri ve Düğün Salonu Projesi