Ekrem İmamoğlu’nun davası ertelendi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davası seçim sonrasında bırakılmıştı. Aktarılan son dakika haberine göre siyasi yasak ve hapis istemi ile yargılanan İmamoğlu’nun davası ertelendi.
Ekrem İmamoğlu’nun davası ertelendi!

Ekrem İmamoğlu 3 yıldan 7 yıla kadar hapis ve siyasi yasak istemi ile yargılandığı davada erteleme haberi geldi. Davanın 31 Mayıs tarihinde görüleceği açıklandı. Peki, Ekrem İmamoğlu neden yargılanıyor, Ekrem İmamoğlu’nun yargılanma sebebi ne?

EKREM İMAMOĞLU YARGILANMA SEBEBİ NE?

Ekrem İmamoğlu davasında erteleme kararı çıkması sonrasında arama motorlarında Ekrem İmamoğlu yargılanma sebebi ne araştırmaları hız kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde 2015 yılında yapılan bir ihaleye ilişkin İçişleri Bakanlığı inceleme başlatmıştı.

Bakanlığın hazırladığı rapor Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Savcılığın hazırlamış olduğu bu iddianame ile kamunun 250 bin TL zarara uğradığı iddia edilmiş, İmamoğlu için ihaleye fesat karıştırma suçlaması ile 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile siyasi yasak istemi ile dava açılmıştı.

DAVA ERTELENDİ

30 Kasım 2023 tarihinde görülen dava seçim sonrasına bırakılmış 25 Nisan 2024 tarihine ertelenmişti. İmamoğlu'nun hapis cezası ile yargılandığı dava 2023 yılında Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü. O dönemde İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, şu açıklamayı yapmıştı:

“Müvekkilimizi hazır edemedik daha önce getireceğimizi söylememiş olmamıza rağmen malum program değişiklikleri nedeniyle bu celse hazır edemedik. Dosya bilirkişiye sevk edildi. Konunun uzmanlarından Sayıştay denetçilerine sevk edilmesi de olumlu. Çünkü belediyeleri mali açıdan denetleyen, inceleyen kurumdur. Konunun uzmanıdır”

Bu kapsamda aktarılan son habere göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak ve üç yıldan yedi yıla kadar hapisle yargılandığı dava için erteleme kararının çıktığı öğrenildi. İmamoğlu davası 31 Mayıs 2024 tarihinde görülecek.