Cumhur İttifakı'ndan SON DAKİKA 2024 yerel seçim açıklaması! Hava koşulları nedeniyle ERTELEME TALEBİ geldi

2024 yerel seçimi için 31 Mart 2024 tarihi açıklanmıştı. Cumhur İttifakı tarafından yapılan son dakika açıklaması gündemi salladı. Yerel seçim erteleniyor mu, ne zaman yapılacak?
Cumhur İttifakı'ndan SON DAKİKA 2024 yerel seçim açıklaması! Hava koşulları nedeniyle ERTELEME TALEBİ geldi

Cumhur İttifakı'ndan SON DAKİKA 2024 yerel seçim açıklaması! Hava koşulları nedeniyle ERTELEME TALEBİ geldi - Türkiye belediye başkan adayları arasında seçim yapmak için 31 Mart Pazar günü sandık başına gitmeye hazırlanıyordu. Ancak yapılan son dakika açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Hatırlanacağı üzere seçim çalışmaları için yola çıkan BBP lideri Mustafa Destici, Tokat'ta trafik kazası yapmıştı. Tokat Devlet Hastanesi'nde tedavi edilen Destici taburcu edilirken yapmış olduğu açıklamalarla gündeme bomba gibi düştü. Cumhur İttifakı üyesi olan Destici yapmış olduğu açıklamasında seçimlerin ertelenmesini talep etti.

31 MART YEREL SEÇİMİ ERTELENİR Mİ, SEÇİM NE ZAMAN YAPILACAK, BELEDİYE SEÇİMLERİ ERTELENDİ Mİ, İPTAL Mİ?

Geçirdiği trafik kazası sonucunda yaralanan ve tedavi olduğu Tokat Devlet Hastanesi'nden taburcu edilen Mustafa Destici burada düzenlenen basın toplantısında sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek "Şunu da söylemek istiyorum. Rahmetli, şehit Muhsin Başkanımızı biliyorsunuz. 25 Mart'ta kaybetmiştik. Bu hava koşullarında aslında yerel seçimlerin yapılmaması lazım. Mümkünse mayıs ayı sonu, haziran ayı başı gibi ya da sonbaharın başı gibi yapılmasının daha uygun olacağını düşünüyorum...

secim.jpg

Bu sadece bizim yapmış olduğumuz kazaya istinaden söylediğim bir şey değil. Hem seçime katılan partilerimiz, adaylarımız büyük zorluklar çekiyor hem de kış şartları eklenince süreç daha zor bir hale geliyor ve tabii ki kazalar da bir nevi kaçınılmaz bir son olarak karşımıza çıkıyor" diyerek hava koşulları nedeniyle seçimlerin ertelenmesini talep etti.

Talep gündeme bomba gibi düşerken hem Cumhur İttifakı içerisinde yer alan AK Parti ve MHP'nin hem de muhalefet partilerinin bu çağrıya verecekleri yanıt merak konusu oldu. Seçimin ertelenmesi durumunda Haziran ayında okullar kapanmadan önce yapılabileceği ifade edildi.