Hıdırellez ne zaman 2024 Hıdırellez nedir, hangi gün?

Hıdırellez tarihi son günlerin en çok merak edilen konuları arasında yerini alıyor. Bahar Bayramı olarak da tanımlanabilen ve doğanın canlandığına inanılan Hıdırellez ne zaman hangi gün? Hıdırellez'de ne oldu? Konuya ilişkin merak edilenler haberimizde!
Hıdırellez ne zaman 2024 Hıdırellez nedir, hangi gün?

Nisan ayının sonlarına yaklaştığımız bu günlerde Hıdırellez tarihleri ve ritüelleri merak konusu oldu. Hıdırellez ne zaman 2024 Hıdırellez nedir, hangi gün? Soruları arama motorlarında sıkça araştırılıyor. İşte Hıdırellez hakkında merak edilenler..

Bahar ayının habercisi olarak da tanımlanan Hıdırellez her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlanılmaya hazırlanıyor. Hıdırellez hangi gün? 5 Mayıs mı 6 Mayıs mı?

HIDIRELLEZ NE ZAMAN 2024

Bahar bayramı olarak da tanımlanan Hıdırellez tarihi belli oldu. Mevsimlik bayramlar arasında yerini alan Hıdırellez Hızır ve İlyas isimlerinin birleştirilmesinden meydana gelmişti. Yazın başlangıcı olarak da sayılan 6 Mayıs gününe verilen isim olan Hıdırellez’in ritüelleri de günü kadar merak ediliyor.

HIDIRELLEZ TARİHİ

Hıdırellez tarihi 5 – 6 Mayıs olarak biliniyor. Bu tarih 2017 yılında UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne adını yazdırmış bir gündür. Baharın gelişi, yazın başlangıcı, doğanın canlanması gibi pek çok anlama gelen Hıdırellez ritüelleri 5 Mayıs akşamından -6 Mayıs sabahına kadar sürmektedir.

HIDIRELLEZ NEDİR?

Tarihinin 5-6 Mayıs olarak açıklandığı Hıdırellez’in ne olduğu da merak konusu olmaktadır. Bahar Bayramı olan Hıdırellez kelime anlamı olarak Hızır Günü olarak da ifade edilmektedir. Hıdırellez gününde dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır’ın, denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas ile yeryüzünde buluştuklarına inanılır. Bu gün insanlar tarafından 5 Mayıs gecesinden 6 Mayıs sabahına kadar kutlanır.