Bitlis'te neler oluyor Bombacı Mülayim kimdir, neden gözaltına alındı gerçek ismi olay ne?

Bitlisde neler oluyor tagı ile gündem olan Bombacı Mülayim'in gözaltına alındığı ortaya çıkmıştı. Peki, bombacı mülayim gerçekte kim, neden gözaltına alındı, suçlamalar neler?
Bitlis'te neler oluyor Bombacı Mülayim kimdir, neden gözaltına alındı gerçek ismi olay ne?

Türkiye'de gündem olan Bitlis olayı sosyal medyada "Bitlis'te neler oluyor?" tagı ile büyük yankı uyandırmıştı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından yapılan açıklama sonrasında olay büyük yankı uyandırırken Bitlis Valilği konu hakkında son dakika açıklaması yapmıştı. Açıklamaların ardından "Bombacı Mülayim kim?" sorusu gündeme taşındı.

BOMBACI MÜLAYİM KİM, NEDEN GÖZALTINA ALINDI, OLAY NE?

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Bitlis emniyet müdürü hakkındaki eleştiriyi paylaşan bir polisin Trabzon'dan Bitlis'e götürülerek gözaltına alındığını söyledi. Bakan'ın Twitter paylaşımına göre söz konusu polis memuru, 'Bombacı Mülayim' mahlasıyla Twitter'da polis ve asker haklarını ile ilgili payalşımlar yapıyordu. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan "Şimdi Bitlis il emniyet müdürüne buradan sesleniyorum:

Eğer bu anlattıklarımdan başka bir mevzu yoksa ve sen talimatla ifadesini aldırabilecekken şerefli bir polis memurunu terör suçlusu muamelesiyle sadece bu sebeple Trabzon'dan alıp Bitlis'e getiriyorsan sana bunun hesabını sorarım. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sen de sadece yukarıdaki anlattığım sebeple bir polis hakları savunucusu bir polis memuruna bu zulmün yapılmasına izin verirsen senden de bunun hesabını sorarım. Yargı sürecini takip ediyorum. Karıncanın kardeşi var. Polisin kardeşi var o da CHP'dir, bu böyle biline!" ifadelerini kullandı.

bitlis.jpg

Konu hakkında Bitlis Valiliği tarafından açıklama yapılırken söz konusu polis memurunun ismi ise güvenlik nedeniyle açıklanmadı. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran olay sonrasında pek çok kişi polis memurunun serbest bırakılmasını talep etmişti.