AÖL 2. dönem sınav sonuçları 2024! AÖL sınav sonuçları açıkladı mı?

AÖL 2. Dönem sınav sonuçları, sınava giren adaylar tarafından sıkça araştırılmaya devam ediliyor. Peki, AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? Açık Lise sınav sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak? İşte MEB’in güncel takvimi
AÖL 2. dönem sınav sonuçları 2024! AÖL sınav sonuçları açıkladı mı?

Açık Öğretim Lise sınavları 16 – 17 Mart 2024 tarihlerinde yapılmıştı. MEB tarafından düzenlenen sınav sonuçlarının Nisan ayının sonuna yaklaşılmasıyla birlikte sıkça araştırılmaya başlandı. Peki, AÖL 2. Dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?

AÖL sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. Açık Öğretim Lisesi sınavına katılan öğrenciler heyecanla sınav sonuçlarını bekliyor. MEB, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi önceden açıkladı. Bunun üzerine öğrenciler AÖL 2. Dönem sınav sonuçlar 2024 için araştırmalarına hız kazandırdı.

AÖL 2. DÖNEM SINAV SONUÇLARI

Öğrencilerim 16 – 17 Mart tarihlerinde girdiği AÖL 2. Dönem sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. MEB, yaptığı açıklamasında sınav sonuçlarının 17 Nisan 2024 tarihinde yayınlanacağını açıkladı. Buna göre öğrenciler 17 Nisan tarihinde TC kimlik numaraları ve şifreleri ile birlikte AÖL’nün resmi web sitesi üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecek.

AÖL GEÇME NOTU KAÇ?

Sınav sonuçlarının açıklanmasına artık resmen sayılı zaman kala öğrenciler AÖL geçme notu aç? Sorusuna da yanıt arıyor. 4 yanlışın 1 doğru götürmeyeceği sınavlar arasında olan AÖL geçme notu 45 puan olarak belirlendi.

Sınav puanının hesaplanması için doğru cevap sayısı ile toplam soru sayısı bölünecek. Çıkan sonuç 100 ile çarpılarak sınav puanı elde edilecek.

AÖL SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

Sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar ise cevap anahtarının yayımlanmasından itibaren 5 takvim günü içerisinde itirazlarını 50 TL yatırarak yapabilecek. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank üzerinden yatırılacak 50 TL ödeme sonrasında başvurularını e-İtiraz Müdürlüğü’ne yapacak olan adaylar için belirlenen tarih dışında başvuruların alınmayacağı belirtildi.