1 Nisan resmi tatil mi? 1 Nisan Pazartesi okullar var mı?

Tüm Türkiye 31 Mart seçimden sonra okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Bu kapsamda son günlerde arama motorlarında 1 Nisan Pazartesi tatil mi, resmi tatil mi? Araştırmaları yapılıyor. Seçimden sonra okullar tatil edildi mi? İşte detaylar
1 Nisan resmi tatil mi? 1 Nisan Pazartesi okullar var mı?

31 Mart yerel seçimlerden sonra okulların tatil olup olmayacağı merak konusu oldu. Milyonlarca öğrenci ve veli özellikle okulların seçimden sonra tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor.

Herkesin bildiği gibi seçimler için sandıklar okullara kuruluyor ve oy verme işlemi okullarda yapılıyor. Oy verme işlemi saat 17.00’de sona erse de oyların sayılması, toplanması ve okulların eğitime tekrar uygun bir hale getirilerek temizlenmesi ciddi bir iş yükü olarak biliniyor.

Bu sebeple veliler 31 Mart Pazar yerel seçim sonrasında okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. 1 Nisan tatil mi? İlkokul, ortaokul ve liseler tatil mi edilecek?

1 NİSAN OKULLAR TATİL Mİ?

31 Mart Pazar günü tüm Türkiye’de Mahalli İdareler Genel Seçimleri yapılacak. Seçimlerde 81 ilde oylar kullanacak. Okulların pazartesi gününe hazırlanıp hazırlanamayacağı merak konusu oldu. Ancak 1 Nisan Pazartesi için henüz bir tatil açıklaması gelmedi. Son olarak ülkemizde düzenlenen 14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertesi günü okullar 1 gün tatil edilmişti. 1 Nisan’da da okulların tatil olması bekleniyor.

ÜNİVERSİTELER TATİL EDİLİR Mİ?

Oylar genel olarak ilkokul ve liselerde kullanılıyor. Bu kapsamda üniversitelerin tatil olup olmayacağı merak ediliyor. Üniversitelerin tatil kararını her bir rektör kendi karar veriyor. Bu sebeple öğrenciler ilgili okulların açıklamalarını takip etmesi gerekiyor.

1 Nisan’ın resmi tatil olması beklenmiyor. Daha önceki seçimler baz alındığında sadece okulların 1 günlük tatil edilmesi bekleniyor. Kamu kurum ve kuruluşları, bankalar ve hastane gibi toplu hizmet veren alanların hizmetlerine devam edeceği tahmin ediliyor.