Trafikte bunu yaptığınız an kameralardan tespit edilip 6.440 TL ceza kesilecek!

Araç sahibi olanlar için trafik cezaları her yıl güncellenmeye devam ediliyor. Sürücülerin bazıları trafik kurallarına çok fazla önem vermeden trafik seyrine devam ediyor. Ancak artık o konuda ihlaller fazlalaşınca devlet duruma el attı.
Trafikte bunu yaptığınız an kameralardan tespit edilip 6.440 TL ceza kesilecek!

Trafik güvenliğinin sağlanması için trafik kurallarına uyulması şart. Karayolları da trafiği düzenli olarak denetlemeye devam ediyor. Trafikte o hareketi yapan herkese tam olarak 6 bin 440 TL tutarında para cezası kesilecek. Eğer ceza kesildiyse 30 gün içerisinde erken ödeme yaparak yüzde 25 indirimden yararlanabilirsiniz.

Trafiğe çıkan sürücüler için önemli bir gelişme yaşandı. Aktarılan son habere göre emniyet şeridi ihlali yapan sürücülere 6 bin 440 TL tutarında para cezası kesilecek. Konuya ilişkin kurala uymayan sürücülere devlet artık acımayacak!

6 BİN 440 TL PARA CEZASI KESİLECEK

Aktarılan SON habere göre emniyet şeridini yetkisiz bir şekilde kullanan sürücülere net 6 bin 440 TKTL tutarında para cezası kesilecek. Bu durum genellikle büyükşehirlerde daha fazla görülüyor. Sürücülerin büyük bir kısmı emniyet şeridini gereksiz olarak kullanarak trafik akışını olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. Ekipler de bunun önüne geçmek için trafik denetimlerini sıklaştırıyor.

2024 GÜNCEL TRAFİK CEZALARINDAN BAZILARI

2024 güncel trafik cezaları belli oldu. Trafik cezaları trafikte sağlıklı bir akışın sağlanması için gerekiyor. Sürücülerin kurallara uymaması durumunda belirlenen miktarlarda trafik cezası kesiliyor. İşte en sık kesilen trafik cezalarından bazıları şu şekilde:

  • Alkollü araç kullanma cezası (ilk yakalanma): 6.439 TL
  • Aracı plakasız kullanma: 10.917 TL
  • Çakar ya da siren kullanma cezası: 6.439 TL
  • Drift atma cezası: 32.233 TL
  • Engelli için ayrılan yere park etme cezası: 1.380 TL
  • Ehliyetsiz araç kullanma cezası: 12.977 TL
  • Emniyet kemeri takmama cezası: 690 TL

YÜZDE 25 İNDİRİM UYGULANACAK

Bunun yanı sıra emniyet şeridi ihlali için ekipler 6 bin 440 TL tutarında para cezası kesilecek. Cezayı 1 ay içerisinde ödeyen kişilere ise yüzde 25 tutarında indirim yapılacak. Cezayı belirtilen indirim süresi içerisinde ödemek için süreyi geçirmemeniz gerekiyor.