Emekli, memur, asgari ücret! Temmuz 2024 maaş zamlarını açıkladı!

Maaşlara yapılacak veya yapılması beklenen Temmuz 2024 zamları ile alakalı olarak Sosyal Güvenlik uzmanı Özgür Erdursun kritik bir açıklama yaptı. Asgari ücret, emekli maaşları, memur maaşları Temmuz 2024 döneminde ne kadar zamlanacak?
Emekli, memur, asgari ücret! Temmuz 2024 maaş zamlarını açıkladı!

Türkiye’de milyonlarca kişi maaşlarına yapılacak olan zammı büyük bir merakla bekliyor. Temmuz 2024 döneminde memur ve emekli maaşları yasal olarak zamlanacak. Asgari ücret için ise bir ara zam beklentisi bulunuyor. Tüm bu maaşlara dair çeşitli zam hesaplamaları yapılıyor. Çoğu kişi Temmuz ayında ne kadar maaş zammı alacağını hesaplayarak ona göre planlama yapıyorlar.

ÖZGÜR ERDURSUN AÇIKLADI!

Gerek asgari ücret gerekse de memur ve emekli maaş zamları için daha önce yaptığı hesaplamalar ile hedefi 12’den vurması ile tanınan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun Temmuz 2024 döneminin maaş zamlarını masaya yatırdı. Hangi maaşa ne kadar zam geleceğine dair hesaplamasını ve beklentisini açıklayan Özgür Erdursun çok çarpıcı noktalara temas etti. Temmuz ayında maaşlarda ne kadarlık zam uygulaması yapılacak?

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİNİN MAAŞLARI NE KADAR ZAMLANACAK?

SSK ve Bağkur emeklilerinin Temmuz 2024 maaş zamlarını değerlendiren Özgür Erdursun, “Türkiye’de enflasyon rakamlarında bir sürpriz ile karşılaşmıyoruz. Enflasyon yine yüksek seviyelerde çıkmaya devam ediyor. Daha önce de enflasyon beklentilerimiz ve diğer verilerle SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zamma dair hesaplama yapmıştık. Açıklanan son enflasyon rakamı adeta bizi doğrulamış oldu. Temmuz 2024 döneminde SSK ve Bağkur emeklilerinin yüzde 25 seviyesinde bir maaş zammı almalarını bekliyorum.” dedi.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNİN TEMMUZ ZAMMI!

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına Temmuz 2024 döneminde gelecek zamma dair beklentisini de açıklayan Özgür Erdursun, “Memur ve memur emeklilerine hem toplu sözleşmeden kaynaklanan maaş zammı hem de oluşan enflasyon farkı zam olarak veriliyor. Bugün yaptığımız hesaplamaya göre memur ve memur emeklilerinin maaş zamları Temmuz ayında yüzde 20 seviyesinde olacak.” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET ZAMLANACAK MI?

Asgari ücret zammı konusunda da konuşan Özgür Erdursun, “Asgari ücrete ara zam verilmemesi durumunda asgari ücretlileri çok kötü bir 6 aylık süreç beklendiğini söylemiştim. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın asgari ücret hakkındaki son açıklamalarına bakıyoruz ara zam olmayacağını söylüyor. Bu konuda en yetkili isimlerden birisi bunu diyorsa ara zam olmayacak şeklinde değerlendirebiliriz. Bu halde de Temmuz ayında asgari ücrete herhangi bir zam yapılmayacak ve net 17.002 TL’lik asgari ücret devam edecek. Bunun yol açacağı sıkıntıları ise ne yazık ki asgari ücretliler yaşayıp görecekler. Ayrıca asgari ücrete zam yapılmayacağı için özel sektörde asgari ücretten yüksek maaşı olanlar da zam alamayacaklar.” şeklinde konuştu.