Sosyal desteklere SON DAKİKA YÜZDE 110 ZAM! 1 2 3 çocuklu hanelere 1.250 TL para yardımı desteği

İhtiyaç sahibi vatandaşlara devlet, bakanlık, belediyeler ve vakıflar tarafından ödenen sosyal destekler tüm hızı ile sürüyor. Sosyal desteklere son dakika yüzde 110 zam yapıldı.
Sosyal desteklere SON DAKİKA YÜZDE 110 ZAM! 1 2 3 çocuklu hanelere 1.250 TL para yardımı desteği

Sosyal desteklere SON DAKİKA YÜZDE 110 ZAM! 1 2 3 çocuklu hanelere 1.250 TL para yardımı desteği - Ekonomik olarak yaşanan süreçte en çok etkilenen kesimin başında dar gelirli aileler yer almıştı. Emekliler ve asgari ücretli çalışanlar ay sonunu getiremez hale gelirken devletin, belediyelerin ve vakıfların sosyal yardımları da arttırılmıştı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz ekonomik şartlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan maddi destek miktarını yüzde 110 arttırdıklarını söyledi. Halk Karttan 3 bin 117 aile yararlandı Halk Kart desteği ile ihtiyaç sahibi ailelerin banka kartına aylık yüklenen miktar ile temel ihtiyaçlarının karşılaması sağlanıyor. Büyükşehir uzman ekipleri tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere verilen Halk Kart, hizmetinden il genelinde 3 bin 177 aile yararlandı.

HALK KART İLE ÖDENEN SOSYAL YARDIMLARA YÜZDE 110 ZAM YAPILDI!

Halk Kart ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar gıda, giysi, kırtasiye ve temizlik gibi temel ihtiyaç ürünlerini satın alabiliyor. Proje ile 1-2 kişilik hanelere 340 TL, 3-4 kişilik hanelere 460,00 TL, 5 ve üzeri kişilik hanelere 580,00 TL ödeme yapılırken artışın ardından 1-2 kişilik hanelere 750,00 TL, 3-4 kişilik hanelere 1.000,00 TL, 5 ve üzeri kişilik hanelere 1.250,00 TL olacak şekilde Halk Kart tutarları güncellendi. Halk kartın yanı sıra diğer sosyal yardımlarla birlikte bugüne kadar vatandaşlara 36 Milyon 553 bin 788 TL sosyal yardım yapılırken, eğitim öğretim dönemi boyunca İlköğretim ve lise öğrencisi çocuğu olan ailelere çocuk başına ek beslenme yardımı ödemesi yapılmaya devam ediliyor.

bodrum-yardim.jpg

Başkan Ahmet Aras, “Muğla Büyükşehir Belediyesi Olarak Hayatın Her Alanında Vatandaşlarımıza Destek Vermeye Çalışacağız” Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yerel yönetimler olarak hayatın her alanında vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak ve destek vermek için çalışacaklarını söyledi.

Yerel yönetimler olarak vatandaşların içerisinde geçilen zorlu süreçte yaşadığı maddi zorlukları bildiklerini belirten Başkan Aras kimseyi rencide etmeden ödenen rakamları arttıracaklarını söyledi. Maddi destek verilen kişi sayısını da arttırmak istediklerini belirten Başkan Aras her zaman ihtiyaç sahibi kişilerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.