Yaz tatili öncesi MEB'den 81 ilde ACİL KAPATMA kararı! İlkokul ortaokul lise hepsi kapatılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı yaz tatili öncesi 81 ilde acil kapatma kararı aldı. İlkokul, ortaokul, lise tüm kademelerde öğrencilerin tümünü kapsıyor, hepsi kapatılıyor
Yaz tatili öncesi MEB'den 81 ilde ACİL KAPATMA kararı! İlkokul ortaokul lise hepsi kapatılıyor

Yaz tatili öncesi MEB'den 81 ilde ACİL KAPATMA kararı! İlkokul ortaokul lise hepsi kapatılıyor - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hem devam eden eğitim öğretim dönemi için hem de 2024-2025 eğitim öğretim yılı için yeni kararlara imza atmaya devam ederken bunlardan biri daha açıklandı.

Milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiren çok önemli bir son dakika açıklaması yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklama ile yurt genelinde kapatma kararları alındığı ilan edildi. İlkokul, ortaokul ve lise tüm kademeleri ilgilendiren kritik karar uygulamaya alındı...

MEB'DEN SON DAKİKA KAPATMA KARARI! HEPSİ TEK TEK KAPATILIYOR...

Millî Eğitim Bakanlığı, ruhsatsız kurumlarla mevcut mücadele uygulamalarına ek olarak MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü internet sayfasında "İzinsiz Eğitim Faaliyeti İhbarı" linki oluşturarak 1 Eylül 2023 itibarıyla kapsamlı bir mücadele başlatmıştı.

Bu kapsamda, Bakanlığa 81 ilden toplam 5 bin 181 kursun ruhsatsız olduğu yönünde ihbar geldi. Bakanlıkça yapılan tasnif sonucunda bu ihbarlardan mükerrer olanlar birleştirildi ve izinsiz eğitim öğretim faaliyeti gösterdiği belirtilen 2 bine yakın kursla ilgili inceleme ve soruşturma yapılması için valiliklere yazı yazıldı. Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı da konuyla ilgilendi. 81 ilden ihbar edilen 2 bine yakın izinsiz kurstan yüzlercesi kapatıldı. Ayrıca, izinsiz eğitim öğretim faaliyeti yaptığı belirlenen bu kurslara 80 milyon lira idari para cezası uygulandı.

kapatma-karari.jpg

MEB HANGİ KURSLARI KAPATACAK, HANGİ KURSLAR KAPATILIYOR?

Her ne isim ve ad altında açılmış olursa olsun MEB'den ruhsat almayan eğitim merkezi, eğitim danışmanlığı, kariyer rehberliği, eğitim koçluğu, koçluk merkezi, ödev merkezi veya test evi, eğitim rehberliği, dil konuşma bozuklukları merkezi, konuşma terapisi, kekemelik tedavisi, etüt merkezi, matematik kulübü tüm kurslar 81 ilde istisnasız kapatılacak.

Hem Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri hem de valilikler üzerinden kaçak kurslar sıkı denetim altına alınacak. MEB izni almadan hizmet veren tüm kurs ve etüt merkezleri yaz tatili ve sınavlar beklenmeden kapatılacak.