Merkez Bankası’ndan son dakika yeni karar! Faiz güncellendi

Merkez Bankası’ndan son dakika kararı geldi. Aktarılan son habere göre mevduat faizleri için yeni karar az önce açıklandı. Parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi ve TL mevduat payının artırılması amacı ile yeni bir karar alındı.
Merkez Bankası’ndan son dakika yeni karar! Faiz güncellendi

Son dakika faiz haberi az önce duyuruldu. Aktarılan habere göre politika faizini yüzde 50 oranında sabit bırakma kararı alan Merkez Bankası’ndan yeni bir karar geldi. Buna göre Türk Lirası mevduat payının artırılması ve Kur Korumalı Mevduat hesaplarından TL hesaplarına geçilmesi için TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faiz oranı için artırım kararı alındı.

FAİZ ORANI ARTTI

TCMB’nin yayımladığı kararın detaylarına göre TL’ye geçiş oranına göre uygulanacak faiz oranı üst sınırı yüzde 60, TL mevduat için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık tutarına TL’ye geçiş oranı seviyesine uygulanacak olan üst sınır ise açıklanan faiz oranının yüzde 80’i olarak açıklandı.

KUR KORUMALIDA HESABI OLANLAR DİKKAT

Kur Korumalı Mevduat’ta hesabı olanlar için bu kapsamda önemli bir gelişme yaşandı. En yüksek faiz hesaplarda yüzde 30, TL mevduat hesaplarında ise yüzde 40 olarak belirlendiği açıklandı.

Son olarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 5 Şubat tarihinde yayımlamış olduğu basın duyurusunda parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi için yeni kararlar açıklamıştı. Buna göre KKM’den TL hesaplarına geçilmesinin desteklenmesi için mevduat bankalarının TL mevduat ve KKM hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklarına 3 ayda bir faiz uygulanacağı duyurulmuştu.

ÇIKIŞLAR YAVAŞLAMAYA BAŞLADI

Diğer yandan aktarılan habere göre kur korumalı mevduat hesaplarındaki gerileme tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz hafta Kur Korumalı Mevduat hesaplarından çıkış miktarı 2 milyar 260 milyon olarak açıklandı. Son 7 ayın en düşük rakamların elde edilmesi dikkatlerden kaçmadı.

5 Nisan’da elde edilen rakamlara göre mevduat hesaplarındaki çıkış düşmeye devam ederken, vatandaşları TL mevduatlarına yönlendirmek için de çalışmalar hız kazanıyor.