Hangi Yatırım Aracı Kazandırır

Her kim ne kadar kazanırsa kazansın az miktarda olsa kazancının bir kısmını yatırıma ayırmalıdır. Dolayısıyla da hangi yatırım aracı kazandırır ilgisi ortaya çıkacaktır.
Hangi Yatırım Aracı Kazandırır

Bankaların sağladığı çok sayıda yatırım türlerinden bahsedilebilir. Bu yatırım türleri kişinin düzenli periyotlar halinde yatırım yapmasını gerektiren uygulamalardır.

Kişiler yatırıma harcadıkları para ile kendi geleceklerini ekonomik açıdan bir nebzede olsa garanti edebileceklerdir. Hangi yatırım aracının kullanıldığı kişilerin yatırımları düzen içerisinde gerçekleştirmeleri açısından büyük öneme sahiptir. Bankaların sağladığı yatırım araçları kullanılarak daha garantili bir yatırım tekniği belirlenmiş olur.

Altın Yatırımı

Türk milletinin yıllardan boyu en çok rağbet gösterdiği nerede ise tek yatırım türü denilebilir. Altın madeninin oksitlenmemesi nedeni ile geçmişten bu yana biriktirilen altınlar yastık altında saklanmış ve ihtiyaç duyulduğunda harcanmıştır. Artık banka kasaları sayesinde altınlar daha güvenli bir şekilde biriktirilir ve aynı zamanda faiz uygulamaları ile de yatırımcılara daha çok kazanabilme imkanı sunar.

BES

Günümüzde zorunlu olarak uygulanmaya başlanılan bir yatırım sistemi olan BES Bireysel Emeklilik Sistemi olmaktadır. Her ay çalışan kişilerin maaşından bir miktar alınır ve bu kişiler otomatik olarak BES yatırımından yararlanmış olurlar. Kişilerin maaşlarından alınan paralar yine kişilerin isimlerine Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası’na aktarılır. Yatırımcılar dilerse BES uygulamasını bir başka bankaya da taşıyabilme olanağına sahiptir. Devletin verdiği % 25 katkı payı sayesinde de biriken para faizli olarak tek seferde alınabilir.