Emekli ayırt edilmeyecek! Türkiye’deki bütün EMEKLİLERE ÜCRETSİZ oldu

Maaşlarına yüzde 49,25 oranında zam alan emekliler bu yıl aldıkları zamdan çok da memnun olmadı. Bu kapsamda ek ödemelerle birlikte kendileri için özel olarak sunulan indirimleri takip eden emeklilere güzel haber geldi.
Emekli ayırt edilmeyecek! Türkiye’deki bütün EMEKLİLERE ÜCRETSİZ oldu

SGK tarafından emeklileri sevindirecek önemli bir haber geldi. Aktarılan son habere göre o hizmetin emeklilere ücretsiz olarak sunulacağı açıklandı. Peki, emekliler bu hizmetten nasıl yararlanabilecek? İşte detaylar..

SGK'DAN GÜZEL HABER GELDİ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) konuya ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Enflasyonun hızlı bir şekilde arttığı ve artık maaşların yetmediği bir dönemde olan emekliler için yeni adımlar atılmaya hazırlanılıyor. 2023 yılında sağlık uygulamalarına ilişkin yaşanan gelişmeye göre bu hizmetin kapsamı genişletilecek.

Emekliler mevcut aylıkları ile geçinmekte zorlanmaya devam ederken, SGK’dan emeklileri rahatlatacak güzel haber geldi. SGK, emeklilerin istedikleri gibi sağlık hizmetlerinden yararlanamadıkları için harekete geçti. Buna göre emeklilerin fiziksel sağlıklarının gelişmesi için uygulanan planların uzatılmasına karar verildi. Sağlık çalışmalarının kapsamı da genişletilecek.

TÜM EMEKLİLERE ÜCRETSİZ OLACAK

Buna göre fizik tedavisi alması gereken ancak bütçesinden dolayı tedavisini alamayan emekliler için harekete geçen SGK’nın açıklamasına göre kaplıca tedavileri Genel Sağlık sigortası kapsamında dahil edilmişti.

Uygulamanın deneme aşamasında olduğu ve önümüzdeki süreçte emekliler için ücretsiz hale getirileceği ifade edildi.

ÜCRETSİZ KAPLICA HİZMETİ

Ücretsiz kaplıca hizmetinden yararlanmak isteyen emekliler için detaylar belli oldu. Hizmetlerin eksiksiz bir şekilde yürütülebilmesi için birtakım şartların olacağı açıklandı. Emeklilerin ücretsiz kaplıca uygulamasından yararlanması için yapması gereken tek şey, herhangi bir sağlık kurumundan rapor almak. Fiziksel tıp ve rehabilitasyon ya da tıbbi ekoloji ile hidroklimatoloji uzmanı hekimi tarafından alınacak bir rapor ile ücretsiz kaplıca hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Emekliler alacakları bu sağlık raporu ile başvuru yapabilecek. Ancak kaplıcanın ücretsiz olacağı dönem 6 ay olarak açıklandı. 6 ayın sonunda tedavinin devam edip etmeyeceği doğrultusunda yeni bir rapor alınması gerekecek.