Devletten ucuz otomobil satışı başladı! 187 Bin TL'ye Renault Clio, Opel Astra!

Devletin satışa çıkarmış olduğu ikinci el otomobiller oldukça merak ediliyor. Devlet hangi ikinci el otomobilleri kaç TL fiyatla ucuz ucuz vatandaşlara satıyor?
Devletten ucuz otomobil satışı başladı! 187 Bin TL'ye Renault Clio, Opel Astra!

Türkiye'de son günlerde devletin satışını yapacağı otomobiller oldukça konuşulmaya başlandı. Bu otomobiller için henüz satış ilanları açıklanmamış olsa da devlet ikinci el otomobil satışını sürekli yapıyor. Bu satışlar da Ticaret Bakanlığı üzerinden oluyor. Ticaret Bakanlığı'nın satışını yapmış olduğu ikinci el otomobiller araba ihtiyacı olan ama bütçesi olmayan kişiler için fırsat olabiliyor. Ticaret Bakanlığı ucuz ikinci el otomobil satışını nasıl yapıyor?

BAKANLIKTAN İKİNCİ EL OTOMOBİL SATIŞ SİSTEMİ!

Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el otomobil satışını yapmış olduğu sistem oldukça başarılı bir model olarak ön plana çıkıyor. Geçmiş yıllarda ihaleler birebir katılımlı olarak yapıldığı için çeşitli usulsüzlükler olabiliyordu. Ancak bu sistem geride kaldı ve ihaleler oldukça güvenli bir şekilde yapılıyor.

Bakanlık önce satışa çıkarılan otomobiller için ilan yayınlıyor ve vatandaşlar da satın almak istedikleri otomobiller için teklif yapabiliyorlar. E-ihale sisteminde satışlar gerçekleştiriliyor. Teklif verecek olan vatandaşlar teklif edecekleri tutarın yüzde 10'unu geçici teminat bedeli olarak ödeyerek ihaleye giriyorlar. İhalede kazanan vatandaşın ödediği geçici teminat vatandaşın yapması gereken ödemedin çıkarılıyor. İhaleye giren ve kazanamayanlara ise ödedikleri geçici teminat bedelleri iade ediliyor ve kesinlikle zarar etmiyorlar.

Ticaret Bakanlığı'nın bu ikinci el otomobil satışının bir başka güvenli tarafı bulunuyor. Bakanlık satışa çıkarılan otomobillerin ekspertiz raporlarını açık bir şekilde paylaşıyor. Hatta ihaleye girmeyecek olanlar dahi ekspertiz raporlarına internet üzerinden erişip inceleyebiliyorlar. Böylece vatandaşlar satın almak için teklif verecekleri ikinci el otomobillerin tüm özelliklerini görebiliyor ve ona göre karar verip değer biçebiliyorlar. Ayrıca otomobiller yediemin otoparklarında tutuluyorlar. O şehirde yaşayan vatandaşlar otoparka giderek araçları inceleme imkanına da sahipler.

DEVLETTEN KELEPİR 2. EL OTOMOBİLLER

oto.jpg

Ticaret Bakanlığı çok sayıda ikinci el otomobili satışa çıkardı ve bunlara dair ilanları yayınladı. Bakanlığın ilanlarında oldukça uygun fiyatlar bulmak mümkün olabiliyor. Buna göre 2007 model Renault Clio 183.7500 TL fiyatla satışa çıkarıldı. Ayrıca 2002 model Opel Astra da 187.500 TL'lik fiyatla satılıyor. Bu araçları satın almak isteyenlerin teklif vererek ihaleye katılmaları gerekiyor.