Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan tarih verdi! Emekli maaşları ne zaman zamlanacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli maaşları hakkında yeni bir açıklama yaparak zammın tarihini duyurdu. Emekli maaşlarına ne zaman zam yapılacak?
Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan tarih verdi! Emekli maaşları ne zaman zamlanacak?

Türkiye’de milyonlarca emekli seçim öncesi maaşlarına zam yapılmasını beklediler. Şu ana kadar bu talep yerine getirilmezken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli maaşlarına yapılacak zam hakkında yeni bir açıklama daha yaptı. Emeklilere verdikleri tüm sözleri tuttuklarını söyleyen Bakan Vedat Işıkhan tutamayacakları sözü vermediklerinin altını çizdi.

NORMALİN ÜZERİNDE ORANLARDA ZAM YAPIYORUZ

Emekli maaşlarına yapılan zamlara dikkat çeken Bakan Vedat Işıkhan, “Memur emeklilerine toplu sözleşmeye göre, SSK ve Bağkur emeklilerine de enflasyona göre maaş zammı veriyoruz. Biz ihtiyaçlar ve imkanlar doğrultusunda çoğu zaman bu tutarların üzerinde zamlar yapıyoruz. Ekonomimizi yükselttikçe artan bu refahtan emeklilerimize daha fazla pay vermeyi sürdüreceğiz. Ayrıca sadece emekliler değil, 3600 ek gösterge imkanının tüm memurları kapsayacak şekilde genişletilmesini sağlayacağız. Bunun yanında esnaflarımızın emeklilik prim şartlarındaki adaletsizliğe de son vereceğiz.” dedi.

VATANDAŞIMIZI MAĞDUR ETMEDİK

Vatandaşlara verdikleri her sözü tuttuklarını belirten Bakan Vedat Işıkhan, “Birileri vatandaşlarımıza bol keseden dağıtıyorlar. Biz yapamayacağımız şeyleri vatandaşımıza söylemiyoruz. Eğer bir söz vermişsek de onu yapıyoruz. Adım adım sözlerimizi tutmaya devam edeceğiz. Bunca felaket ve bunca afet yaşadık. Bunların bir maliyeti oldu. Biz bu maliyetlere rağmen vatandaşlarımızı asla mağdur etmedik.” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Emekli maaş zamlarına dair net konuşan Bakan Vedat Işıkhan, “Emeklilerimizin refahlarını artıracak uygulamaları bugüne kadar hep yaptık. Bundan sonra da emeklilerimize yönelik çalışmalarımız sürecek. Sayın Cumhurbaşkanımız bugün söyledi. Temmuz ayında emekli aylıklarını yeniden masaya yatıracağız ve zam kararımızı açıklayacağız.” dedi.

EMEKLİLER İÇİN PROMOSYON GELİŞMESİ

Emeklilerin maaş promosyonlarına değinen Bakan Vedat Işıkhan, “Emeklilerimize maaş promosyonlarında bir artırım yaptık. Yaklaşık olarak ödemeleri iki katına çıkardık. Kamu bankaları da bugünden itibaren ödemeleri yapmaya başladılar. Şimdi ise bugün SGK ile özel bankalar bir protokol yaptılar. Böylece özel bankaların da emekli maaş promosyonu ödemeleri yükselmiş oldu. Emeklilerimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.