ARTIK BÖYLE OLACAK SSK Bağ-Kur Emekli Sandığı emeklilerinin maaş hesaplama sistemi kökten değişti!

Emekliler için son günlerde yeni haberler peş peşe gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda aktarılan son habere göre emekli maaş hesaplama sisteminde yeni bir değişiklik yapıldığı aktarıldı. SSK BağKur Emekli Sandığı emeklileri dikkat!
ARTIK BÖYLE OLACAK SSK Bağ-Kur Emekli Sandığı emeklilerinin maaş hesaplama sistemi kökten değişti!

Konuya ilişkin çalışmaların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tamamlandığı açıklandı. SGK ile yürütülen çalışmalar neticesinde emekliler için verilecek olan enflasyon farkının herkes için artık aynı oranda olacağı aktarıldı. Kısacası emeklilerin Emekli Sandığı, SSK ya da Bağ-Kur emeklisi olması bir fark yaratmayacak. Artık emekliler için açıklanacak zam yüzdesi için statü farkı dikkate alınmayacak. Tüm emekliler için aynı oran baz alınacak.

SEÇİM ÖNCESİ SEYYANEN ZAM KAPISI KAPANMIŞTI

Ülkemizde son olarak EYT’lilerin de dahil edilmesi ile birlikte 16 milyondan fazla emekli olduğu biliniyor. Tüm emekliler gözlerini artık Temmuz zammına çevirdi. 31 Mart tarihinden önce emeklilere seyyanen zam kapısını net bir şekilde kapatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin durumunun çok net bir şekilde farkında olduklarını dile getirmişti. Seçim öncesi zam alamayan emekliler bu kapsamda temmuz ayında iyi bir zam oranı beklemeye başladı.

TÜM EMEKLİLER İÇİN GEÇERLİ OLACAK

Yıllardır memur emeklileri, SSK ve BağKur emeklilerinden enflasyon farkından daha fazla zam alıyordu. SSK ve BağKur emeklisi için enflasyon farkına ek olarak refah payı ödenirken, memur emeklisine enflasyon farkının yanında her 6 ayda bir toplu sözleşme farkı yatırılıyordu. Bu durum memur emeklilerinin diğer emeklilere kıyasla daha fazla zam almasına neden olurken, bu durumun artık temmuz ayından itibaren değişeceği açıklandı.

OCAK AYINDA UYGULANMIŞTI

Son olarak ocak ayında ilk olarak memur emeklilerine yüzde 49,25 oranında zam yapılmasına karar verilmişti. Bunun yanı sıra SSK ve BağKur emeklisine enflasyon farkı ve refah payının eklenmesi ile birlikte yüzde 42,57 oranında zam yapılacağı açıklanmıştı. Ancak emekliler bu duruma tepki gösterince tüm emeklilerin alacağı zam oranı yüzde 49,25’te sabitlenmişti. Bundan sonra aynı durumun her ocak ve temmuz ayında uygulanacağı öğrenildi.