Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi 84 ay vadeli taşıt kredisi müjdesi geldi! Halkbank verecek

Araba almak isteyenlere Cumhurbaşkanı müjdesi geldi. 84 ay vadeli taşıt kredisi Halkbank üzerinden verilecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi 84 ay vadeli taşıt kredisi müjdesi geldi! Halkbank verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi 84 ay vadeli taşıt kredisi müjdesi geldi! Halkbank verecek - Merkez Bankası tarafından açıklanan parasal sıkılaşma politikası nedeniyle bankaların faiz oranlarında da rekor artış yaşanmıştı. Özellikle de taşıt kredisi faiz oranlarında yaşanan yükseliş vatandaşı kredi çekemez hale getirmişti.

Süreçte yaşanan olumsuzluklar üzerine devreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında sıfır araç almak isteyen kişilere 84 ay vadeli taşıt kredisi verileceğini duyurdu. İşte kredi paketinin detayları ve başvuru şartları...

HALKBANK 84 AY SIFIR TAŞIT KREDİSİ KİMLERE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrasında Halkbank kredi paketinin detayları merak edilirken banka tarafından yapılan açıklamada "Esnaf ve sanatkarlarımıza işyeri ve taşıt alımına yönelik ihtiyaçlarınızın karşılanmasına yönelik olarak 1.500.000.-TL’ye kadar ESKKK kefaleti veya kefaleti olmaksızın kullanabilecekleri Yatırım Kredisi imkanı" denilerek 84 aya kadar vadeli taşıt kredisi verileceği ifade edildi.

kredti-paketi.jpg

Kredi paketinde "Ticari faaliyetlerde kullanılacak sıfır kilometre araç (otomobil, kamyonet, kamyon, minibüs, midibüs, otobüs vs.) alımlarına yönelik 84 aya kadar vadeli (aylık ve 3 aylık ödeme seçenekleriyle) Azami 1.500.000.-TL limitli Kredilerimiz hakkında Halkbank Kurumsal Dialog Hattı (0 850 222 0 401) üzerinden bilgi alabilirsiniz" denilerek kredi başvurusu için iletişim bilgisi verildi. Söz konusu kredi paketi sadece esnaf ve sanatkarların sıfır araç alımlarında geçerli olacak. Bu kişiler 1.5 milyon liraya kadar limitli ihtiyaç kredisi çekebilecekler.

HALKBANK ESNAF KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER, BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Söz konusu kredi paketi sadece esnaflar tarafından sıfır araç almaları halinde çekilebilecek. Taşıt kredisi limiti 1 milyon 500 bin TL ile sınırlandırılırken kredi vadesi ise 84 ay olarak uygulanacak. Kredi başvurusu Halkbank şubeleri üzerinden yapılabilecek.