Yeni salgın alarmı verildi! Okullar acil tatil edildi, hastaneler taştı

Geçtiğimiz yıllarda Çin’den ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını hayatımızı resmen kabusa çevirmişti. Şimdi, yine Çin’de gizemli hastalık alarmı verildi! Okullar acilen kapatılırken, hastaneler taştı!
Yeni salgın alarmı verildi! Okullar acil tatil edildi, hastaneler taştı

İlk olarak Çin’de görülen ve kısa süre içerisinde ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgını geride kaldı. Ancak yine Çin’de gizlemli hastalık alarmı verildi. Hastalığın zatürreye benzediğini ifade eden yetkililer yaptığı açıklamasında ateşin çok yükseldiğini ve akciğerlerde nodül oluştuğunun altını çizdi. Gizemli salgın hastalığa ilişkin detaylar haberimizde

VAKA SAYISI HIZLA ARTIYOR

Çin’den ne yazık ki endişe verici haberler gelmeye devam ediyor. İlk dönemlerde koronavirüs salgınına ilişkin verileri şeffaf bir şekilde paylaşamayan Çin, şimdi de gizemli hastalıktaki vaka sayıları ile dikkat çekiyor. Ülkedeki hastanelerde büyük bir patlama olduğu anlatılırken, hastanede sıra bekleyen insanların halinin perişan vaziyette olduğu da gözlerden kaçmıyor.

“HASTALAR ÖKSÜRMÜYOR, BELİRTİ GÖSTERMİYOR”

Konu ile ilgili ProMed isimli küresel hastalık izleme merkezi, Çin’deki gizemli hastalığa ilişkin açıklama yaptı. Hastanelerde yoğunluk yaşandığını ifade edilirken, “Çok ama çok hasta var. Hastalar öksürmüyor ve belirti göstermiyor. Çok yüksek ateş var ve akciğerlerinde nodül oluşuyor" dedi.

492029image1.jpg

Yayımlanan açıklamanın devamında ise bu kadar hızlı yayılmasının olağandışı olduğu belirtilirken, “Teşhis edilemeyen bir solunum yolu rahatsızlığıyla ilgili salgına dair haberler geliyor. Salgının ne zaman başladığı belli değil ve bu kadar çok çocuğun bu kadar hızlı hasta olması olağandışı" denildi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Ekim ayında Çin’de özellikle zatürre türü bir hastalığın hızla yayılmaya başlandığı hatırlatıldı. Doktor Zhou Huixia yaptığı açıklamasında “Bu hastalık 2015'ten beri yayılıyordu ve 2019'da en yüksek seviyeye ulaştı. Fakat Covid-19 ile başlayan maske kullanımı ve sosyal mesafe ile bu sayı azaltıldı" dedi.

Hızla yayılan hastalığın çıkış noktası henüz bilinmezken, vakaların artması sebebi ile bölgede çok sayıda okulların kapatıldığı aktarılıyor.