Vladimir Zelensky'e Hollanda'dan destek! F-16 savaş uçakları veriliyor!

Rusya ev Ukrayna savaşı devam ederken, dış ülkelerden de destek gecikmiyor. Ukrayna'ya ABD izni ile F-16 savaş uçakları verilecek.
Vladimir Zelensky'e Hollanda'dan destek! F-16 savaş uçakları veriliyor!

Vladimir Zelensky'e Hollanda'dan destek! F-16 savaş uçakları veriliyor! Rusya Ukrayna Savaşı devam ederken Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski Hollanda'ya gitti. ABD'nin izni ile teslim alacakları F16 Savaş uçaklarını inceleyen Ukrayna Lideri Hollanda başbakanı Mark Rutte birlikte uçakların önünde de poz verdi.

Ukrayna ve Rusya Savaşı'nda bir buçuk yıl geride kalırken Ukrayna'nın doğusunda yoğunlaşan çatışmalar şiddetle devam ediyor. Rusya karşısında Batı desteği ile direnen Ukrayna ciddi silah yardımı alırken yaz başlarında Alman yapımı Leopard 2 tankları da teslim edildi.

Vladimir Zelensky Hollanda'da: Teslim alacağı F-16'ları inceledi

Ayrıca Ukrayna yönetimi şimdi de Batı devletlerinden F16 yardımı almaya hazırlanıyor. Ukrayna'ya ev 16 sağlanması için Hollanda ve Danimarka öncülüğündeki ülkeler Ukraynalı pilotları NATO'da çok yaygın bir şekilde kullanılan Amerika Birleşik Devletleri yapımı F16 savaş uçakları için eğitmeyi kabul etti.

Bu kapsamda eğitimlerin Mayıs ayında başladığına yönelik açıklamalarda peş peşe yapılırken geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri'nden F16 teslimatı onayı çıktıktan hemen sonra Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski Hollanda'ya gitti.

Hollanda ziyareti kapsamında Ukrayna lideri Başbakan Mark Rutte ile de bir araya geldi. Ardından ise 2 Lider F16'lar hakkında görüşme gerçekleştirirken teslim edilecek uçakları da incelemeyi ihmal etmedi. Ukrayna ve Hollanda lideri uçakların önünde basına poz verdi.