Son dakika! İsrail Türk hastanesini vurdu

İsrail ve Hamas arasındaki savaş devam ediyor. Gelen bir son dakika haberine göre Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından önemli bir açıklama yapıldı. İsrail’in Türk Dostluk Hastanesi’ni vurduğunu duyurdu.
Son dakika! İsrail Türk hastanesini vurdu

Aktarılan son dakika haberin detaylarına göre Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından Gazze’de bulunan ve kanser hastalarına hizmet veren tek “Türk Dostluk Hastanesi”nin vurulduğunu açıkladı. Meydana gelen olayda hastanede hasar olduğu belirtildi.

"AĞIR HASAR GÖRDÜ"

Açıklamayı Türk Dostluk Hastanesi’nin Genel Müdürü Sobhi Skaik yaptı. Skaik, açıklamasında İsrail’in defalarca belirtilen hastanenin çevresini hedef aldığının altını çizdi. Bakanlığın Facebook hesabından yapılan açıklamasında Sobhi Skaik, şunları söyledi:

“Gazze Şeridi'ndeki kanser hastaları için tek Türk Dostluk Hastanesi, çevresinin defalarca hedef alınması sonucu ağır hasar gördü. Saldırı nedeniyle kanser hastaları ve sağlık personeli panik halinde. İşgal, kanser hastalarının acı ve ıstıraplarını arttırmakla ve onları ilaçlardan ve yurtdışında tedavi için seyahat etmekten mahrum bırakmakla kalmadı, şimdi de hastane çevresini hedef alarak hayatlarını tehlikeye attı"

TÜRKİYE’YE SESLENDİLER

Açıklamasının devamında Türkiye’ye seslenen Skaik, İsrail’in bu çılgınlığı durdurması gerektiğini ve kanser hastaları açısından önemli bir hastane konumunda Dostluk Hastanesi’nin korunması gerektiğinin altını çizdi.

Hastanenin genel müdürü yaptığı açıklamasında, “İşgalciler, Türk halkının Filistin halkına duyduğu sevginin bir parçasını temsil eden bu yapıyı tüm acımasızlığıyla yıkmak istiyor" dedi.