ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü

Tüm dünya İsrail ile Filistin arasında yaşanan savaşı yakından takip ederken ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefonla görüştüğünü açıkladı.
ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü

İsrail'e açık desteğini daha ilk günden açıklayan ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İkili görüşmede liderlerin Filistin konusunda müzakerede bulundukları ifade edildi.

Beyaz Saray tarafından yapılan görüşmenin ardından gerçekleştirilen açıklamada Biden'ın "İsrail'in, teröre karşı vatandaşlarını korumak konusunda her türlü hakkı ve sorumluluğu olduğunu ve bunu uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde yapması gerektiğinin altını çizdiği" belirtildi.

BİDEN'DEN İSRAİL'E İNSANİ YARDIM ÇAĞRISI!

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e yönelik olarak başlatmış olduğu saldırı sonrasında patlak veren İsrail Filistin savaşı ne yazık ki büyük bir insanlık dramına dönüşmüştü. İsrail'in Gazze'ye yönelik başlatmış olduğu saldırıda İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 311'i asker 1400 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurmuştu. Filistin tarafından yapılan açıklamada ise İsrail saldırılarında öldürülenlerin sayısı 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 262'si kadın olmak üzere 8 bin 5'e yükselirken, 20 bin 242 kişi yaralandı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Biden tarafından yapılan ikili görüşmede "Gazze'deki sivillerin ihtiyaçlarının karşılanması için insani yardım akışının derhal ve önemli ölçüde artırılması gerektiğini vurguladığı" belirtilirken iki liderin bundan sonra da ikili müzakerelere devam etme konusunda mutabık kaldıkları ifade edildi.