İsrail'in Gazze saldırıları sonucu ölenlerin sayısı 265'e yükseldi

Hamas'ın silahlı kanadı tarafından başlatılan Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren İsrail gece boyunca Gazze'yi bombalarken can kayıpları artıyor!
İsrail'in Gazze saldırıları sonucu ölenlerin sayısı 265'e yükseldi

Dün Hamas'ın silahlı kanadı tarafından İsrail'e yönelik olarak başlatılan Aksa Tufanı Operasyonu büyük yankı uyandırırken İsrail yönetimi karşı saldırıya geçmişti. İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 20'si çocuk 256 kişinin yaşamını yitirdiği, 121'i çocuk 1788 kişinin yaralandığı belirtildi.

İSRAİL GAZZE SALDIRILARINDA SON DURUM NE?

İsrail Ordusu tarafından yapılan açıklamalarda son durum paylaşıldı. İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan yazılı açıklama ile Gazze Şeridi bölgesinde Hamas tarafından yapılan saldırıda yaralanan kişilerin sayısını 2864 kişi olarak açıkladı.

Bu kişilerden 345'inin durumunun ağır olduğu ifade edilirken İsrail Ordusu ise Gazze Şeridi sınırındaki Yahudi yerleşim birimlerindeki İsraillileri tahliye etmeye başladığını ve çoğu bölgede kontrolün yeniden sağlandığı duyurdu. Saldırılarda 2 Filistinli muhabirin de hayatını kaybettiği belirtilirken İsrail savaş uçakları tarafından bombalanan yerler arasında caminin de bulunması tepki çekti.

İsrail Ordusu tarafından yapılan açıklamada Gazze'de Hamas'a ait olduğu belirtilen 4 binanın vurulduğu belirtilirken Gazze'deki İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm de yaptığı açıklamada ise bu binaların askeri amaçla kullanıldığı iddialarını resmi olarak yalanladı.