İsrail’den yakıt açıklaması geldi! İzin vermeyeceğiz

İsrail ve Hamas arasındaki savaş derinleşmeye devam ediyor. Gazze’yi yoğun bombardıman altında tutan İsrail’den skandal yakıt açıklaması geldi. İsrail ordusu, yaptığı açıklamasında Gazze’ye yakıt girişinin izin verilmeyeceğini duyurdu.
İsrail’den yakıt açıklaması geldi! İzin vermeyeceğiz

Konuya ilişkin ilk çağrı Birleşmiş Milletler tarafından geldi. Yakın Doğu’da bulunan Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, bugüne kadar bir yakıt tedariki sağlanmazsa, artık faaliyetlerin sona erebileceğini ve insanların ölebileceğini söyledi.

HAMAS’TA YAKIT VAR

Açıklama İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapıldı. Yapılan açıklamada Hamas’ın elinde yarım milyon litre yakıt olduğunu iddia ederek, görüntülü bir yanıt verdi. Yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“GÜNEYE GİDİN”

İsrail Ordusu Gazze’de yaşayan Filistinlileri uyararak hemen güneye gitmeleri gerektiğini belirtti. Sözcü Daniel Hagari, açıklamasında Gazze’ye yakıt verilmeyeceğini ifade ederek, “Gıda, ilaç, elektrik, suyun güvenli olarak ulaşacağının” altını çizdi.

SALGIN HASTALIK VAKASI TESPİT EDİLMİŞTİ

Gazze Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamasında salgın hastalık vakalarının tespit edildiğini ifade ederek, “Gazze Şeridi’nde bir günde sağlık ocaklarında çoğu çocuk olmak üzere 3 bin 150 salgın hastalık vakası tespit edildi” ifadeleri kullanılmıştı.

Gazze’de artış göstermeye devam eden hastalıklar çeşitli salgınlara sebep oluyor. Son olarak uyuz, suçiçeği, cilt hastalıkları, bronşit ve ishal gittikçe yayılmaya devam ediyor.

HASTANELER TÜKENMEK ÜZERE

İsrail, Gazze’yi ciddi olarak büyük bir abluka altına almış durumda. Ciddi enerji eksikliği, özellikle hastaneleri tehdit ediyor. Bölgeye yakıt girişine izin verilmediği için hastanelerdeki jeneratörler durma noktasına geliyor. Son olarak Türkiye’den hastaneler için jeneratör gönderilmişti.