Hamas: İsrail ile 4 gün sürecek geçici ateşkes yarın sabah başlayacak

Tüm Dünya İsrail ve Hamas arasında 7 Ekim’den bu yana devam eden savaşı yakından takip ediyor. Aktarılan son habere göre Hamas, İsrail ile 4 gün boyunca devam edecek geçici ateşkesin yarın sabah saat 10.00’da başlayacağın duyurdu.
Hamas: İsrail ile 4 gün sürecek geçici ateşkes yarın sabah başlayacak

Hamas’ın 7 Ekim sabah saatlerinde başlattığı operasyona çok sert bir şekilde yanıt veren İsrail dur durak bilmiyor. Bugüne kadar aralarında çocuk, bebek ve kadınların da olduğu 13 binden fazla sivil hayatını kaybetti. Çatışmalarda 2. Aya girilmek üzereyken 4 günlük geçici ateşkes ilan edileceği belirtildi.

Konu ile ilgili açıklama Hamas Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Ebu Merzuk tarafından geldi. Merzuk, açıklamasında ateşkesin yarın saat 10.00’da başlayacağını ifade etti. Saatler önce de İsrail, Gazze’deki rehinelerin ilk olarak sabah 06.00 civarında bırakılmaya başlanacağını belirtmişti.

HER 10 REHİNENİN BIRAKILMASI 1 GÜN ARA DEMEK

İsrail Başbakanlık Ofisi gece saatlerinde şu açıklamayı yapmıştı:

“Kadın ve çocuklardan oluşan en az 50 rehinenin 4 gün boyunca serbest bırakılması ve bu süre zarfında çatışmalara ara verilmesi öngörülüyor. Her 10 rehinenin serbest bırakılması, çatışmalara ek 1 gün ara daha verilmesini sağlayacak”

hamas-israil-ile-4-gun-surecek-gecici-ateskes-16556761-4407-m.jpg

HAMAS DUYURDU

Bunun üzerine Hamas’ta bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada İsrail Hapishanesinde bulunan 150 Filistinli kadın ve çocukların karşılığında 50 İsrailli vatandaşın serbest bırakılacağını ifade ederek, insan ve tıbbi yardım taşıyan tırların Gazze’ye girilmesine izin verileceğini de söyledi. Ateşkes süresi boyunca Gazze Şeridi’nde kimseye saldırılmayacağı ya da rehin alınmayacağının da altı çizildi.