Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklenen TL açıklaması geldi! Artık Türk Lirası..
Erdoğan, Cezayir’den dönüşte, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Savunma sanayi alanında atılacak ve atılan adımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı TL için de, “Türk Lirası'nın reel olarak değer kaybettiği süreç sona gelmiştir" dedi.
“TL’NİN REEL OLARAK DEĞER KAYBETTİĞİ SÜREÇ SONA ERMİŞTİR”
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı, TL’nin değer kaybettiği dönemin sonuna gelindiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Bizim uyguladığımız dezenflasyon programı çok büyük ihtimalle Lira'da reel olarak bir değerlemeye sebep olabilir. Yani Türk Lirası'nın reel olarak değer kaybettiği süreç sona gelmiştir. Özetle Türk Lirası'nın reel olarak değer kazanma ihtimali yüksektir. Onun için önümüzdeki dönemde biz uyguladığımız sağlıklı politikalar ve yapısal reformlarla yatırımcı güvenini kazanacağız, halen de kazanıyoruz. Bu güven fon akışını tetikleyecek. Fon akışı Lira'da reel değerlemeye sebep olacak. Bu da dezenflasyonu hızlandıracak, büyümenin aşağı yönlü risklerini sınırlayacak. Neticede hem makul düzeyde büyüyeceğiz, hem enflasyon düşecek bu koşullarda. Yani faziletli bir döngüye gireceğiz inşallah”
SANAYİDE SON GELİŞMELER
Sanayi alanındaki son gelişmeleri de duyura Cumhurbaşkanı Kızılelma’nın son testlerinin yapıldığını ifade etti. Kızılelma’nın dünyaya karşı duruşunun farklı olmasının dayanağını kendi motorunu üretmesine bağlı olduğunu ifade eden cumhurbaşkanı “Tabii burada Aselsan'ın üzerine de düşen bir yük var, kamera üretimi. Motor üretim süreci maalesef nereden bakarsanız bakın herhalde bir beş yılı alır. Bu süre zarfında biz motor ithal ederek yürümek durumundayız. Kamera noktasında da Aselsan'ın üretim çalışmaları başladı. Bir an önce o sıkıntımızı da gidermemiz lazım. Bazı ülkeler bize söz veriyorlar ama verdikleri sözü yerine getirmiyorlar. "Kanada, Güney Afrika gibi ülkelerden bir sonuç alır mıyız?" buna bakıyoruz. Bunu gerek biz gerekse Aselsan'ın yakından takip etmesi lazım. Bir an önce buralardan netice alabilirsek, o zaman biz insansız savaş uçaklarımızı daha çabuk devreye sokabiliriz” diyerek Kızılelma ile ilgili çalışmalar hakkında detayları paylaştı.
Afyon’da 29 Ekim gösterilerinde öğrenciyi çıkartan öğretmenin akıbeti belli oldu
100 bin TL ihtiyaç kredisi aylık 5.896 TL taksitle veriliyor! Paraya ihtiyacı olana hemen verilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarının devamında bugünkü durumu yeterli görmediklerini her zaman daha iyisi için çalışacaklarının da altını çizdi.