Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 791’e yükseldi

İsrail, acımasızca Gazze’yi vurmaya devam ediyor. Konuya ilişkin gelen bir son dakika haberine göre Gazze Sağlık Bakanlığı, yapılan saldırılar sonrasında son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısının 704 artarak 5 bin 791’e yükseldiğini belirtti.
Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 791’e yükseldi

7 Ekim tarihinde Hamas ve İsrail arasında başlayan gerginlik kısa süre içerisinde savaşa döndü. Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırıları sonrasında hayatını kaybeden ve yaralı olanların sayısına iliklin resmi bir açıklama yaptı.

2 BİN 360’I ÇOCUK

İsrail, son olarak Gazze’de bir çocuk hastanesini akşam saatlerinde bombalaması ile tüm dünyanın tepkisini çekmişti. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamasında saldırılar sonrasında hayatını kaybedenlerin 2 bin 360’ının çocuk olduğu, 1292’sinin kadın olduğunu belirtti. Toplam hayatını kaybedenlerin sayısının 5 bin 791’e çıktığını ifade eden bakanlık, yaralı sayısının da 16 bin 297’ye çıktığının altını çizdi.

SAĞLIK SİSTEMİ TAMAMEN ÇÖKTÜ

Resmi rakamlara ilişkin açıklama yapan bakanlık, Gazze’deki hastanelerde sağlık sisteminin tamamen çöktüğünün de altını çizdi. Bir diğer açıklama da Gazze İçişleri Bakanlığı tarafından geldi. Yapılan açıklamada İsrail’in Gazze’deki Vefa Hastanesi’nin yakınları ve Mülteci Kampı’nda bulunan çarşıyı da bombaladığın duyurdu. Açıklamanın devamında bombalanan bölgede çok sayıda ölü ve yaralı olduğu kaydedildi.

SAVAŞ NE ZAMAN BAŞLAMIŞTI

2 ülke arasındaki gerginlik 7 Ekim sabahı Hamas’ın silahlı tarafı olan el-Kassam Tugayları’nın İsrail’e saldırı başlatması ile başladı. Bunun üzerine İsrail ordusu savaş uçakları ve bombalarla 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye saldırmaya devam ediyor.