Dünya beşik gibi sallanıyor! 24 dakika arayla 7,2 ve 5,1 şiddetlerinde peş peşe deprem oldu

Tüm dünya son dönemlerde şiddetli peş peşe depremlerle sarsılmaya devam ediyor. Dün gece saatlerinde Marmara Denizi'nde meydana gelen depremlerden sonra sabah saatlerinde farklı ülkelerden 7,2 ve 5,1 şiddetlerinde deprem açıklaması geldi.
Dünya beşik gibi sallanıyor! 24 dakika arayla 7,2 ve 5,1 şiddetlerinde peş peşe deprem oldu

Aktarılan son dakika haberine göre Endonezya’nın Banda Denizi açıklarında önce 7,1 daha sonra da 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Endonezya’da meydana gelen 7,1 şiddetindeki depremden 24 dakika sonra da Azerbaycan’da 5,1 şiddetinde deprem meydana geldiği açıklandı.

Konu ile ilgili gelen son habere göre bu sabaha karşı Endonezya şiddetli bir depremle uyandı. Banda Denizi’nin açıklarında meydana gelen depremde ilk olarak şiddet 6,7 iken daha sonra 7,1 şiddetle yeni bir deprem meydana geldi. Depreme ilişkin ilk veriler de belli oldu.

62eb7fccea383486568f52a6.jpg

340 KM UZAKLIKTA

USGS’nin yaptığı açıklamaya göre deprem Endonezya’nın Maluku eyaletine yaklaşık olarak 340 km uzaklıkta kaydedildi. Merkez üssünün Maluku olduğu da gelen bilgiler arasında.

TSUNAMİ UYARISI GELMEDİ

Meydana gelen depremlerden sonra tsunami için de beklenen açıklama geldi. Banda Denizi’nde meydana gelen ilk belirlemelerde can ya da mal kaybı olmadığı açıklanırken, depremden sonra da tsunami uyarısı yapılmadı.

“DEPREMLERE ALIŞIĞIZ”

Meydana gelen deprem sonrasında bölge sakinlerinden biri depremlere alışık olduklarını da vurgulayarak "Deprem oldukça şiddetliydi. Ancak buradaki insanlar paniğe kapılmadı. Depremlere alışığız" ifadelerini kullandı.

Bölgede yoğun bir sismik aktivite yayı olan Pasifik “Ateş Çemberi” bulunuyor. Bu sebeple bölgedeki vatandaşlar bu tür şiddetteki depremlere aslında alışkın.

AZERBAYCAN’DA DA DEPREM

Aktarılan son habere göre sabah 08.18 civarında Azerbaycan’da da deprem kaydedildi. İlk olarak 5,1 olarak açıklanan ancak daha sonra 4,8 şiddetli güncellenen depremden İran ve Ermenistan da etkilendi.