Kış gelmeden hemen yapın eviniz hamam gibi olsun! Ucuza ısınmanın püf noktası meğer bu kadar kolaymış

Bu sene doğalgaz faturalarının çok daha yüksek gelmesi beklenirken evini ucuza ısıtmak isteyenlere püf noktası açıklandı.
Kış gelmeden hemen yapın eviniz hamam gibi olsun! Ucuza ısınmanın püf noktası meğer bu kadar kolaymış

Kış gelmeden hemen yapın eviniz hamam gibi olsun! Ucuza ısınmanın püf noktası meğer bu kadar kolaymış - Bu sene hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ederken kış gelmeden önce doğalgaz faturasını düşürmek isteyenlere püf noktası açıklandı.

Doğalgazın evi ısıtmasındaki en önemli faktör petekler olarak öne çıkarken doğru petek bakımı ile evinizi daha az ödeyerek ısıtmanız mümkündür. Özellikle de ısınmayan petekler yüksek doğalgaz faturasının en önemli nedeni olarak öne çıkarken petek temizliği çok önemlidir. Peki, petek nasıl temizlenir?

EN DOĞRU VE PRATİK PETEK TEMİZLEME YÖNTEMİ! UCUZA ISINMANIN PÜF NOKTASI MEĞER BU KADAR KOLAYMIŞ...

Pek çok kişi kış gelmeden önce sadece kombi bakımı yaptırırken aslında petek temizliği de verimli ısınma için büyük öneme sahiptir. Kalorifer peteğinin iç yüzeyi kirlendikçe ısı verimi düşer. Bu da daha fazla doğalgaz yakmanıza neden olur ki faturanızı yükseltir.

Kalorifer peteklerinin üzerleri ızgara şeklinde bir yapıya sahip olup bu da içerisine biriken toz miktarını arttırır. Temizlik işlemi için öncelikle kombinizi kapatın. Ardından bu ızgara şeklinde ki teli çıkarın. Genelde yanında olan kiliti açmanız yeterli olacaktır.

Peteğinize zarar vermemek için bilmiyorsanız servisinize danışabilirsiniz, söküm için zorlamayın. Ardından peteğin altına büyük bir havlu serin ve kalın bir şekilde yaydıktan sonra yukarıdan ıslak bir bezle peteğin aralarını iyi bir şekilde silin. Hafif su da dökebilirsiniz. Ancak su kullanıyorsanız mutlaka iyi bir şekilde kurulayın. Bu şekilde petekleriniz tozdan arınarak daha iyi bir şekilde ısınmanızı sağlayacaktır.