Almanya Euro ile maaş ödeyecek! İşçi alımı için meslekler açıklandı bavulunuzu hazırlayın

Yurtdışı iş ilanları için peş peşe duyurular gelmeye devam ederken Almanya işçi alımı 2023 için beklenen duyuru geldi.
Almanya Euro ile maaş ödeyecek! İşçi alımı için meslekler açıklandı bavulunuzu hazırlayın

Almanya Euro ile maaş ödeyecek! İşçi alımı için meslekler açıklandı bavulunuzu hazırlayın - Almanya'da çalışmak istiyorum diyen kişilerin bekledikleri müjdeli haber geldi.

Türkiye dışında en çok Türk'ün yaşadığı ülkelerden biri olan ve bu nedenle 2. vatan olarak adlandırılan Almanya'da gurbetçilerin çoğunluğu yurt dışında yaşamak isteyenleri cesaretlendirirken Almanya'dan yeni işçi alımı atağı geldi. Almanya'da pandemi sonrasında başlayan işçi açığı her geçen gün artarken yeni alım yapılacak olan meslekler de belli oldu.

ALMANYA TESİSATÇI USTASI ALIMI İÇİN DÜĞMEYE BASTI!

Yeşil enerjiye geçen Almanya'da evlerde ısı pompası montajı hız kazanırken Yeşiller Partisi tarafından atılan adımlar ile bu uygulama zorunlu hale getirilmişti. Zorunluluk ile beraber Almanya'da sıhhi tesisatçı ve kaloriferci açığı ortaya çıkarken toplamda 60 bin işçiye ihtiyaç olduğu ilan edildi.

tesisatci-alimi.jpg

Yapılan güncelleme sonucunda ortaya çıkan işçi açığını karşılamak için yurt dışından personel alımı gündeme gelirken Almanya'nın ilk tercihinin Türkiye olabileceği ifade edildi. Almanya'nın bu sefer işi sıkı tutacağı, tesisatçı olarak iş başvurusu yapacak kişilerden sadece ustalık ve kalfalık belgesi ile yetinmeyeceği, mesleki eğitim aldıklarını kanıtlamalarının isteneceği ifade edildi.

Almanya'da uygulamaya alınan yeni Nitelikli Göç Yasası kapsamında bu belgeyi edinen kişiler Almanya işçi alımı için başvuru yapabilecek. Yine dil şartı da aranacak ve en az B1 düzeyinde Almanca dil bilgisi istenecek.

ALMANYA TESİSATÇI ALIMI! ALMANYA'YA TESİSATÇI OLARAK GİTMEK İÇİN NE YAPMALI?

Yukarıda yer alan şartları taşıyan kişiler Almanya tarafından verilecek olan ilanları takip etmeleri gerektiği ifade edilirken Tesisatçılar ve Kaloriferciler Merkez Birliği Genel Müdürü Helmut Bramann yaptığı açıklamasında ihtiyacın her geçen gün arttığını ifade etti. İşçi alımında mesleki belgesi olanların ve Almanca dil bilgisi olanların avantajlı olacağı belirtildi.