Acı haberlerin ardı arkası kesilmedi! En az 32 kişi hayatını kaybetti

İsrail ve Hamas arasındaki insani ateşkes bu sabah sona erdi. İsrail acımadan Gazze Şeridi’ne saldırılarda bulundu. Aktarılan son habere göre en az 32 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Detaylar haberimizde
Acı haberlerin ardı arkası kesilmedi! En az 32 kişi hayatını kaybetti

Gazze ve Hamas arasında 24 Kasım Cuma sabahı başlayan insani ara bu sabah sona erdi. İnsani ara süreci boyunca iki taraf da karşılıklı olarak rehineleri serbest bıraktı. Ancak insani ara bu sabah saatlerinde sona erdi.

Aktarılan son habere göre İsrail Savunma Kuvvetleri’nin ara sona ermesinden hemen sonra Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda can kaybının artış gösterdiği duyuruldu. Konuya ilişkin açıklama Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından geldi. İnsani aranın sona ermesinden sonraki 3saat içerisinde İsrail’in düzenlediği saldırılarda 32 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

ff834294-r40w0a1d5yjj4b9ljo9b0p.jpeg

İSRAİL YENİ KATLİAM GERÇEKLEŞTİRİYOR

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, yaptığı açıklamasında bu sabah saatlerinde insani aranın sona ermesinden sonra Gazze Şeridi’nde yeni katliamlar yaptığını ve can kaybı ile yaralıların sayısının artış gösterdiğini belirtti. Yapılan 1 haftalık insani aranın sağlık sistemi için faydalı olmadığını ve bütün hastaneler için yakıt ile tıbbi malzeme akışının yapılması gerektiğinin altını çizdi.

ACİL OLARAK 1000 TIR YARDIM VE 1 MİLYON LİTRE YAKIT LAZIM

Bölgeden aktarılan habere göre enkazın altında binlerce ölü olduğu ve kalan makinaların da yakıt olmadığı için çalışmadığı ve cenazelerin çıkarılamadığı ifade edildi. Gazze’deki iyileşme sürecinin başlaması için acil olarak 100 insanı yardı TIRı ve 1 milyon litre yakıta ihtiyaç olduğu vurgulandı.