Acı haberler akşam saatlerinde peş peşe geldi! 70 kişi öldü

Tüm dünya İsrail ve Gazze arasındaki savaşa kilitlenmiş durumda. İsrail, Gazze'yi acımadan ve insanlık dışı hareketlerle vurmaya devam ederken, acı haberler akşam saatlerinde peş peşe geldi. Yapılan açıklamada 70 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Acı haberler akşam saatlerinde peş peşe geldi! 70 kişi öldü

İsrail ve Gazze arasında başlanan gerginliğin savaşa dönüşmesinin üzerinden tam bir hafta geçti. Gazze’deki insanlık dramını dünyada artık herkes konuşuyor. Son olarak İsrail bugün akşam saatlerinde Gazze’deki çocuk hastanesini bombaladı! Gazze’yi bombalarla vurmaya devam eden İsrail, Filistinlerin elindeki rehineleri alabilmek için operasyona başladığını açıkladı.

Konu ile ilgili açıklamayı akşam saatlerinde İsrail ordu sözcüsü yaptı. Yapılan açıklamada, “Terörist ve silah tehdidini ortadan kaldırmak, rehinlerin yerini tespit etmek" amacı ile Gazze’ye operasyon başlatıldığını duyurdu.

screenshot-4.png

70 ÖLÜ VAR

İsrail, insanlık dışı hareketlerle Gazze’yi vurmaya ve bombalamaya devam ediyor. Gazze İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada İsrail’in bir konvoyu vurmasıyla 70 kişinin hayatını kaybettiğini ve en az 200’den fazla kişinin de yaralandığını, “"İsrail ordusunun yerinden edilmiş insanlardan oluşan bir konvoyu bombalaması sonucu 70 kişi öldü, 200'den fazla yaralı var” şeklinde belirtti.

TÜRKİYE’DEN YARDIMLAR GİTTİ

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerginliğin ilk günlerinde iki tarafı da orta yola davet etmişti. İsrail’in insanlık dışı hareketlerle Gazze’ye saldırdığını ifade eden Cumhurbaşkanı insani hali vurgulamış, Gazze’ye gerekli tıbbi ve insani yardımın Türkiye tarafından gönderileceğini söylemişti. Alınan son habere göre Türkiye’den yola çıkan yardım Mısır’a ulaştı. Mısır’dan da Gazze’ye gönderilecek.