ABD’den Hamas’a yaptırım karar! Türkiye detayı dikkat çekti

Hamas 7 Ekim tarihinde İsrail’a karşı saldırı yapmasının üzerinden 3 hafta geçmek üzere. Bu süre boyunca İsrail Gazze’ye aralıksız olarak bombalarla saldırmaya devam ediyor. ABD’den Hamas’a bazı kurum ve kişiler için yaptırım uyguladığı belirtildi.
ABD’den Hamas’a yaptırım karar! Türkiye detayı dikkat çekti

Konu ile ilgili açıklamayı ABD Hazine Bakanlığı yaptı. ABD, Hamas’a yaptırım kararı aldığını açıklayarak, detayları belirti. ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo yapmış olduğu açıklamasında şunları söyledi:

“Bugünkü eylem, ABD’nin terörle mücadele yaptırım yetkilerimizi kullanarak ve Hamas’ın uluslararası finans sisteminden yararlanmasını engellemek için küresel ortaklarımızla birlikte çalışarak Hamas’ın finansman ağlarını dağıtma kararlılığının altını çizmektedir”

Dünyaca ünlü haber ajansı olan Reuters’e yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Adeyemo, Hamas’ın karşı cevap vermesine engel olabilmek için bu yaptırımları uygulayacaklarını belirterek, “Hamas’ın mali faaliyetlerini ve finansman kaynaklarını acımasızca hedef alarak korkunç terör saldırıları gerçekleştirme kabiliyetini daha da azaltmak için harekete geçmekte tereddüt etmeyeceğiz” dedi.

MAL VARLIKLARI DONDURULACAK

ABD’nin almış olduğu yaptırım kararı ile birlikte hedef alınan kişilerin mal varlıkları dondurulacak. Bu kişilerle Amerikalıların iş yapması yasak olacak. Bu şekilde ekonomik açıdan çökertilerek, Hamas’ın saldırıları düzenleme eylemleri daha da azaltılacak.

KOMUTAN HEDEF ALINDI

İran merkezli bir komutanın da hedef alındığı belirtildi. ABD Hazinesi, yaptığı açıklamasında Hamas ve Lübnan merkezli Hizbullah üyelerine eğitim veren komutanın Suriye’de konuşlandığını söyledi.

TÜRKİYE DETAYI DİKKAT ÇEKTİ

ABD’nin bazı kişiler için almış olduğu bu kararda Türk detayı dikkat çekti. Hamas’ın yatırım portföyünün bir parçası olan şirkette Türk hissedarlar dikkate alındı. Değerinin yüz milyonlarca dolar olduğu ifade edilen bu yatırım şirketlerinin Türkiye dışında Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri ve Sudan gibi bölgelerde de faaliyet gösterdiği belirtildi.