ABD Irak ve Suriye'de İran hedeflerini vurdu

İsrail Filistin savaşında tüm gücü ile İsrail'e destek veren ABD Irak ve Suriye'de İran hedeflerini vurdu.
ABD Irak ve Suriye'de İran hedeflerini vurdu

Tüm dünya İsrail ve Filistin arasında yaşanan savaşı yakından takip ederken süreçte İsrail'e tam destek veren ABD bu sefer Suriye ve Irak'ta İran hedeflerini vurduğunu açıkladı. Filistin'e yönelik olarak yürütülen saldırılar nedeni ile bölgede yükselen tansiyon her geçen gün artarken İran ve ABD yönetimlerinden yapılan açıklamalarda gerilimi arttırmıştı.

Süreçte Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması bu gerilimi biraz daha arttırırken ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ülkesinin Suriye'nin doğusunda İran Devrim Muhafızları ve bağlı gruplar tarafından kullanılan 2 tesise hava saldırısı düzenlediğini ilan etti. Açıklama tüm dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

ABD'DEN İRAN'A YÖNELİK YENİ OPERASYON!

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin tarafından yapılan yazılı açıklamada "İran destekli grupların Irak ve Suriye'deki ABD personeline yönelik 17 Ekim'de başlayan ve çoğunlukla başarısızlıkla sonuçlanan bir dizi saldırısına bir yanıt" verdiklerini ifade ederek operasyonların devam edeceğinin altını çizdi.

Bölgede bulunan ABD askerlerine yönelik saldırı girişimlerinin devam etmesi durumunda daha sert bir şekilde yanıt vereceklerini beliren Austin söz konusu saldırı emrinin ise doğrudan ABD Başkanı Joe Biden tarafından verildiğini ifade etti. Söz konusu operasyonun sadece bölgede ABD askerlerine yönelik yapılan saldırıya yanıt olarak gerçekleştirildiğini belirten Austin, İsrail - Filistin saldırıları ile alakalı olmadığının altını çizdi.