Naci Görür'den son uyarı! 7,5 büyüklüğünde deprem beklenen hattı açıkladı!

Deprem ile alakalı değerlendirmeleri merakla takip edilen yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Naci Görür yeni bir açıklama yaptı. 7,5 büyüklüğünde depremin beklendiği yeri açıklayan Prof. Dr. Naci Görür en risksiz bölgeyi de söyledi.
Naci Görür'den son uyarı! 7,5 büyüklüğünde deprem beklenen hattı açıkladı!

Deprem Türkiye’nin en gündemi olmaya devam ediliyor. Bir yandan kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılabilmesi için vatandaşlara çeşitli destekler verilirken bir yandan da deprem riski olan bölgelere dair deprem uzmanlarından değerlendirmeler geliyor. Yaptığı uyarılar zamanla gerçekleşen ve Kahramanmaraş deprem felaketini de bilen deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür yeni bir açıklama yaparak uyarılarda bulundu.

DEPREM OLACAK HAT BELLİ

Marmara’da gerçekleşen küçük depremlere dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, “Bu tür küçük depremlerin olması bize bir işaret veriyor. Marmara Bölgesi’nin gerilim altında olduğunu anlayabiliyoruz. Biz zaten büyük depremi Marmara Denizi’nin içerisinden geçen Kuzey Anadolu Fayı’nın kuzey kolu üzerinde bekliyoruz. Yani daha açık ifade edecek olursak Adapazarı Körfezi’nden başlayıp Tekirdağ’a kadar giden 160 kilometre üzerindeki fay sisteminde bu deprem olacak.” dedi.

KÜÇÜK DEPREMLER İŞARET

Bahsi geçen depremin kaçınılmaz olduğunu savunan Prof. Dr. Naci Görür, “Bahsettiğimiz alanda önemli miktarda enerji birikiminin olduğunu düşünüyoruz. Bu enerji birikimi de ister istemez bütün bölgeyi kimi zaman toplanan enerjiden haberdar ediyor. Bu enerji birikiminin işareti olarak küçük ve yıkıcı şiddeti olmayan depremler görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

DEPREME HAZIRLANMAK GEREKİYOR

Marmara için deprem değerlendirmelerini sürdüren Prof. Dr. Naci Görür sözlerine şöyle devam etti:

“Marmara Denizi’nin güney kısmında Kuzey Anadolu Fayı’nın güney kolu bulunuyor. Bu kol kuzeydeki kol kadar enerji biriktirmiyor. Uzun zamanda bu kol büyük deprem üretebiliyor. Bundan dolayı yakın bir gelecekte biz Marmara’nın güneyinde bir deprem beklemiyoruz. Ancak kuzey kolda gerçekleşecek olan depremin güneyi de etkileyeceğini düşünüyoruz. Bundan dolayı bölge komple olarak depreme hazırlanmalı.”

NOKTA ATIŞI DEPREM TAHMİNİ!

7,5 büyüklüğünde deprem açıklaması yapan Prof. Dr. Naci Görür, “İstanbul depremi için beklentilerimizi defalarca açıkladık ve bunlarda bir değişiklik yok. En az 7,2 ve en fazla 7,5 büyüklüğünde deprem bekliyoruz. Özellikle Adalar Fayı ve Kumburgaz Fayı’nın kırılması ile depremin şiddetinin bu seviyeye yükseleceğini tahmin ediyoruz. Tekirdağ Fayı daha önce kırıldı ve bu fay deprem üretmeyecek. Silivri açıkları ile Tekirdağ açıklarında deprem olmasını beklemiyoruz. Burada en son 1912 Şarköy depremi oldu ve enerjisini kaybetti.” şeklinde konuştu.