Naci Görür'den bir bölgeye uyarı! 7,1 büyüklüğünde deprem olabilir!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür yeni bir deprem uyarısı ile gündeme geldi. Son dönemlerde depremlerin yoğunlaştığı bölgeyi uyaran Naci Görür deprem olasılığını değerlendirdi.
Naci Görür'den bir bölgeye uyarı! 7,1 büyüklüğünde deprem olabilir!

Türkiye deprem gerçeği ile yaşamak zorunda kalmaya devam ederken bir yandan da yıkıcı etkisi olmayan ama insanları korkutan depremler meydana gelmeye devam ediyor. Son aylarda sismik olarak hareketli bir bölge olan Bursa Gemlik Körfezi ile alakalı olarak insanlar deprem analizlerini oldukça merak ediyorlar. Türkiye’nin en ünü deprem uzmanlarından olan Prof. Dr. Naci Görür Bursa Gemlik Körfezi için deprem uyarısında bulundu.

DEPREM İKAZI!

Bölgenin deprem üretme potansiyelini değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, “Gemlik Bursa’da bir deprem meydana geldi. Deprem Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın güney kolu üzerinde Gemlik Fayı’nda oldu. Bu fay yavaş stres biriktirmesi ile tanınıyor. Burada son deprem 1857 yılında oldu. Büyük ve yıkıcı etkisi olan bir depremin bu bölgede olması için stres biriktirmenin daha fazla olması gerekir. Bundan dolayı bölgede kısa sürede yıkıcı deprem olmayacak diyebiliriz. Ancak bölgede 6,5 – 7,1 aralığında bir deprem üretme potansiyeli var. Bu unutulmadan bölge deprem dirençli hale getirilmelidir.” dedi.

BURSA HAREKETLENDİ!

Bursa’da son dönemlerde sismik olarak hareketlilik üst seviyeye çıktı. Bu da insanları endişelendiriyor. Ancak deprem uzmanları Bursa’yı asıl vuracak depremin bu deprem olmayacağı üzerinde duruluyor. Değerlendirmelere göre beklenen büyük İstanbul depreminden olumsuz etkilenecek yerlerden birisi de Bursa olacağı uyarıları yapılıyor.

TSUNAMİ İHTİMALİ VAR

İstanbul depreminin Marmara Denizi’nin içerisinden geçen fay hattında meydana geleceği ve güney yönlü olarak bu sarsıntının Bursa’yı etkileyebileceği üzerinde duruluyor. Bazı uzmanlar Bursa’nın beklenen senaryoda tsunami ile bile karşılaşabileceğinin bir ihtimal olduğunu belirtiyorlar.

Öte yandan Bursa özelinde yapılan soın araştırmalarda 7 üzerinde deprem üretme potansiyeli olan yeni bir fay hattı keşfedilmişti.