Meteoroloji'den Aydın'a ani su baskını ve sel uyarısı

Aydın’da yarın sabahtan itibaren gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı açıklanırken vatandaşlara ani su baskını ve sel uyarısı yapıldı.
Meteoroloji'den Aydın'a ani su baskını ve sel uyarısı

Türkiye’nin etkisi altında kaldığı soğuk hava sistemi yurdun bazı yerlerinde olumsuz hava koşullarının oluşmasına neden oluyor. Bu yerlerden birisi de Aydın oldu. Aydın’da devam eden olumsuz hava koşullarına dair Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir uyarı yapıldı. Bu uyarı kapsamında vatandaşlardan 9 Ocak Salı günü için tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji’nin uyarısına göre Aydın’da yarın sabahın ilk saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışların olması bekleniyor. Bu yağışların metrekareye 21 ile 50 kg arasında düşmesi beklenirken bu yüksek yağışların ani su baskını, sel gibi olaylara sebebiyet verebileceği uyarısı yapıldı. Ayrıca yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, kuvvetli rüzgar ve fırtına da uyarılar arasında yer aldı.

Aydın’da yarın sabah saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışlı havanın etkili olması bekleniyor.

METEOROLOJİ AÇIKLAMA YAPTI

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre 09.01.2024 Salı günü ilk saatlerden itibaren Aydın il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.