İzmir Seferihisar'da 3 günde küle dönen orman 30 yılda eski haline dönecek

İzmir Seferihisar'da 2016 senesinde çıkan orman yangını ile küle dönen ormanı yeşillendirme çalışması tüm hızı ile sürüyor.
İzmir Seferihisar'da 3 günde küle dönen orman 30 yılda eski haline dönecek

İzmir Seferihisar'da 3 Ağustos 2016 tarihinde meydana gelen orman yangınında ne yazık ki nerede ise koskoca bir orman 3 günde yanıp küle dönüşmüştü. Yangının üzerinden geçen 8 seneye rağmen yangının izleri halen bölgede etkisini gösterirken 3 günden yanan ormanın yeniden eski haline dönmesinin 30-40 seneyi bulabileceği ifade edildi.

ORMAN YANGINI KÜLE DÖNDÜRDÜ, YENİDEN YEŞİLLENMESİ 40 SENE SÜRECEK!

İzmir’in Seferihisar ilçesi Orhanlar köyü civarlarında 3 Ağustos 2016'da çıkan orman yangınında 458 hektar orman alanı kül olmuştu. Köyleri yanmaktan son anda kurtulan Orhanlı köyü sakinleri, üzerinden geçen 8 yıla rağmen hala yangının o günkü dehşetini hafızlarından silebilmiş değil. Kocadağ’ın 3 günde kül olup gittiği, yeniden orman olmasının ise 30-40 yıl süreceği belirtildi.

2014-2024 yılları arasında 10 yıl boyunca Orhanlı köyünün muhtarlığını yapmış olan Birgül Bozkurt, 8 yıl önce ağustos ayında köylerinde yaşanan orman yangınının büyük bir kâbus olduğunu, bakmaya kıyamadıkları yemyeşil Kocadağ’ın 3 günde kül olup gittiğini, yeniden orman olmasının ise 30-40 yıl süreceğini söyledi.

Dikilen bir çam ağacının 8 senede ancak 1,5 metre kadar boylandığı ifade edilirken çam ağaçlarının bebek gibi özenli ve dikkatli bakılması gerektiği belirtildi. Yanan bölgede 20 metrelik çam ağaçları olduğunu belirten bölge halkı yaşanan orman yangını nedeniyle büyük bir üzüntü yaşadıklarını, yanan ormanın yeniden yeşillenmesinin 40 seneyi bulabileceği ifade edildi.