Gökten yağmur değil çamur yağacak! Uşak Ankara İstanbul İzmir Aydın Kütahya Manisa saat verildi

Türkiye bugünden itibaren yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına girerken toz taşınımı ve
Gökten yağmur değil çamur yağacak! Uşak Ankara İstanbul İzmir Aydın Kütahya Manisa saat verildi

Gökten yağmur değil çamur yağacak! Uşak Ankara İstanbul İzmir Aydın Kütahya Manisa saat verildi - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava durumu tahmin raporuna göre Türkiye yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına girdi.

Yayımlanan rapora göre ülkemiz Cumartesi günü Ege ve Trakya bölgesinden gelen yağışlı hava dalgasının etkisi altına girerken Pazar günü ise yağışlı hava tüm yurt genelinde etkili olacak. Uşak'ta yağışlardan etkilenirken toz taşınımı nedeni ile bazı illerimizde çamur yağmuru da yaşanacak.

BU HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK, YAĞMUR VAR MI, YAĞIŞ BEKLENEN ÇAMUR YAĞMURU BEKLENEN İLLER HANGİLERİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafında yayımlanan rapor ile "Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Yurdun batı ve kuzey kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık, İzmir, Muğla, Aydın ve Balıkesir'in kıyı ilçelerinin akşam saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile kuzey ve iç kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere pus, yer yer sis bekleniyor." denilerek yağışlı hava uyarısı yapılmıştı.

pazar-tahmini.jpg

Hava Forum tarafından yapılan paylaşımda ise “Cumartesi günü İstanbul, Ankara, İzmir ve çevre illerde aralıklarla Afrika katkılı çamur yağmuru bekleniyor. Araba yıkamayın, cam silmeyin. Dalından meyve/sebze koparıp yiyecekseniz mutlaka yıkayıp yiyin…” denilerek çamur yağmuru beklendiği ifade edildi.

MART'TA HAVA NASIL OLACAK, MART AYINDA KAR YAĞACAK MI, KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR MU?

Meteoroloji uzmanı Ali Bakır, sosyal medya üzerinden konu hakkında yaptığı değerlendirmesinde "850 hpa -10° izotermi İstanbul sınırlarına getirmiş. bu haliyle İstanbul'da özellikle Avrupa yakasında ve Batı Karadeniz'de 7 Mart akşamı kar yağar." diyerek kar yağışı beklentisi olduğunu duyurdu.